Bejubelde jeugdmusical in Stadsgehoorzaal

09-01-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Herman van Veen is voor velen een bekende naam door zijn werk als zanger, muzikant, schrijver en schilder. In 2008 bedacht hij een sprookje wat de basis werd voor het boek Benjamin de Beer. Dit bijzondere en actuele verhaal, over een ijsbeertje dat met zijn vader en moeder moet vluchten door het smeltende ijs, is omgetoverd tot een prachtige en hartverwarmende familiemusical (4+) die op zaterdag 12 januari te zien is in de Stadsgehoorzaal. 

Speciaal voor deze musical heeft Herman van Veen 10 liedjes geschreven, die het mooie verhaal helpen te vertellen. De voorstelling slaagt er op sublieme wijze in grote onderwerpen zoals vluchtelingenproblematiek en klimaatverandering begrijpelijk te maken voor de kleine ‘Benjamins’ van de mensenwereld. 

Net zoals veel andere sprookjes zou het verhaal over Benjamin IJsbrand Beer zomaar echt kunnen gebeuren. Het ijs waarop de kleine Benjamin samen met zijn ouders woont smelt net zo snel als een suikerklontje wat oplost in een kopje thee. Hierdoor begint de ijsberenfamilie aan een spannende reis, op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Tijdens hun reis komen ze op plekken die totaal anders zijn dan de wereld waaraan ze gewend zijn: De beren om hen heen hebben plots een bruine vacht en er lopen ook mensen rond. Deze mensen zijn gevaarlijk want die zouden maar al te graag de vacht van de ijsberen willen hebben! Gelukkig hoeft Benjamin niet al te bang te zijn, want papa en mama blijven altijd in de buurt. Help je Benjamin en zijn familie mee bij de zoektocht naar een nieuw thuis?

Zaterdag 12 januari 2019 – 16.00 uur (deuren open: 15.00 uur), toegangsprijs: €14,50.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date