Bassie & Adriaan ontvangen Belgische Award

14-09-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN -  Bas en Aad van Toor hebben zaterdag in België een Lifetime Achievement Award gekregen. Ze mochten deze oeuvreprijs in ontvangst nemen op het Filmfestival van Oostende waar hun nieuwe film Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan in première ging.

Ook bij onze zuiderburen zijn Bassie & Adriaan nog altijd razend populair. De enige Nederlander die voor het Vlaardingse duo de filmprijs, de Ensor, ooit won is Willeke van Ammelrooy.

Bas en Aad van Toor traden in 1955 al op met een fenomenale stoelenact onder de naam de Crocksons. Vervolgens brachten ze in 35 jaar tijd een reeks televisieseries uit waarmee zij als de clown Bassie en de acrobaat Adriaan ongekend populair werden. Zij werden achttien jaar geleden al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De film Keet & Koen is een soort officieus afscheid van het duo. Bas van Toor hoopt dat deze twee net zo’n begrip zullen worden als Adriaan en hij zijn. De film Keet & koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan draait vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date