Basisscholen hebben eigen Monumentendag

11-09-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Kinderen van acht Vlaardingse basisscholen namen vandaag duik in het verleden. In de tijd van toen massaproductie en 3D-printers nog niet bestonden, was er een belangrijke rol weggelegd voor kunst en ambacht. Op de Klassendag van de Open Monumentendag gingen de kinderen er zelf ook mee aan de slag.

In Vlaardingen is de Klassendag inmiddels een traditie. De dag is bedoeld om jonge kinderen op een aansprekende manier kennis te laten maken met de geschiedenis en het erfgoed van de stad. De organisatie was ook vandaag weer in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers van het ServiceTeam Vlaardingen. Ook het Stadsarchief Vlaardingen en het Museum Vlaardingen werkten hieraan mee.

Het thema van de Klassendag ‘Kunst & Ambacht’ was hetzelfde als het morgen jaarthema van de Open Monumentendag. De kinderen bezochten zeillogger De Balder, het Museum Vlaardingen waar ze een rondleiding kregen, knutselden in ‘De Joon’ en maakten kennis met de gerestaureerde zeillogger De Balder en allerlei ambachten . KADE40 bood als instituut voor kunsteducatie ook nog twee workshops aan, waarbij de kinderen onder leiding van kunstdocenten kennismaakten met bijzondere technieken en ook met wethouder Hans Versluijs die zelf een kijkje kwam nemen vanmiddag.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date