Balder Theater speelt ‘de Verhalenfabriek’

05-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na het succes van de presentaties van afgelopen juli spelen de acteurs van Balder Theater op zaterdag 10 september een extra voorstelling bij Kade 40 in Vlaardingen. De Verhalenfabriek is het resultaat van de repetities van het afgelopen half jaar. Vanaf januari van dit jaar repeteert de nieuwe theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking in de podiumzaal van KADE40. Dit is ook de locatie voor de eerste optredens van de groep. De voorstelling is een opmaat voor wat er in de toekomst bij het Balder Theater allemaal mogelijk is.

In De Verhalenfabriek nemen de acteurs van Balder Theater de bezoekers mee op een spannende en onzekere reis langs nieuwe idiomen en ervaringen. Vanuit eenvoudige spelopdrachten en de koppeling met de letters uit het alfabet groeien intieme scènes met of zonder tekst die een vraag oproepen, antwoord geven, ontroeren of verbazen, grappig of ernstig zijn. Met deze eerste voorstelling willen de medewerkers van het Balder Theater laten zien waarom zij graag theater maken en waarom het zo leuk, fijn, spannend en belangrijk is om verhalen te vertellen.

Speciale kwaliteiten van de acteurs


De theatergroep Balder Theater bestaat uit acteurs met een verstandelijke beperking. Het spel en de inzet van deze acteurs is bijzonder en dat inspireert om met hen verhalen te vertellen. De spelers hebben een ongebreidelde kijk op de wereld om hen heen. In hun spel zijn ze naïef, onbekommerd, grenzeloos en opportunistisch. En ze zijn zich daarvan weinig bewust. Dat maakt het eerlijk, oprecht en ongeveinsd. Die ongeremdheid zorgt voor een onuitputtelijke bron van ingevingen, verrassende inzichten en theatraal onverwachte uitingen. De acteurs kunnen zich intens inleven in een eigen wereld met ideeën en fantasieën die soms onnavolgbaar zijn. Dat is boeiend om naar te kijken.

Speeldata
Zaterdag 10 september 2016
Aanvang: 20:30 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Podiumzaal Kade40, Westhavenkade 40 te Vlaardingen
Entreeprijs: € 8,00 (geen pinbetalingen)

Kaarten kunnen alleen gereserveerd worden via de website van Balder Theater, www.baldertheater.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date