Bach Cantate in de Bethelkerk

03-02-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 13 februari wordt in de Bethelkerk aan de Burgemeester Verkadesingel 26 de cantate ‘Nimm, was dein ist, und gehe hin’ (BWV 144) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uitgevoerd. Bach componeerde cantate 144 voor 6 februari 1724,  een zesdelige cantate met een koraal in het midden. Het orkest omvat, naast strijkers en continuo, twee hobo's, waaronder een hobo d'amore.

Ook het motet ‘Sei nun wieder zufrieden meine Seele’ wordt uitgevoerd. Dit dubbelkorige motet is hoogstwaarschijnlijk van Johann Bach (1604 – 1673). Het motet is geschreven voor een hoog (SSAT) en een laag koor (ATTB). Uitvoerenden zijn Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft, orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, solisten: Merel van Geest (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Arco Mandemaker (tenor). Algehele muzikale leiding is in handen van Bas van Houte.

Iedereen is in pricipe welkom, maar zijn er nog wel enkele regels in verband met  covid, zie hiervoor de website van de kerk.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date