Baanloos? En dan?

27-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 7 maart is in De Windwijzer weer de maandelijkse bijeenkomst van het netwerk ‘Baanloos…en dan?’ voor mensen die zonder werk zitten. Dit is de eerste van twee boeiende bijeenkomsten over de economische ontwikkeling van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (zoals dat is uitgewerkt in de Roadmap Next Economy) en over wat dat betekent voor de werkgelegenheid. Aanvang 9.30 uur.

Esther van der Velden, econoom bij de Gemeente Vlaardingen wordt geïnterviewd door Gert-Jan Jacobs . Frank van Rongen van Orangepark/Sketchaholic zal hier op grote vellen papier tijdens dat interview een beeldverslag van maken met tekeningen die prikkelen tot vragen opmerkingen uit het ‘publiek’. Het gesprek met de aanwezigen zal vervolgens met name gaan over wat er in het verhaal van Esther zit voor de aanwezige baanlozen. Is het de moeite waard om je te oriënteren op nieuwe banen die er gaan komen? Waar liggen er voor jou kansen gezien je opleiding en werkervaring?

Tijdens de tweede bijeenkomst, op dinsdag 4 april, gaan Gert-Jan Jacobs en Sigrid van der Laan in een workshop met als titel ‘Never Give Up’ met de deelnemers verder aan de slag met die vragen en met de vraag hoe je als werkzoekende nieuwe mogelijkheden kunt vinden om betaald of vrijwillig een zinvolle bijdrage aan de samenleving te leveren.

Aanmelden voor deze bijeenkomst graag via info@dewindwijzer.nl. De toegang is gratis. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95. 

Gerelateerd