Argentijns drama in Filmtheater Het Zeepaard

13-06-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “El Clan” van de Argentijnse regisseur Pablo Trapera vertoond.

 

Het verhaal


El Clan vertelt het verbijsterende én waargebeurde verhaal van de Argentijnse familie Puccio die in de jaren tachtig, na het schrikbewind van de militaire junta, doorgaat met de beduchte ontvoeringen. Arquimedes, vader van dit ogenschijnlijk normale middenklasse gezin, ontvoert rijke burgers in ruil voor losgeld en onder bedreiging van moord. Zijn gijzelaars houdt hij gevangen in zijn eigen huis en maakt daarmee ook de rest van het gezin medeplichtig. Met uitzondering van de oudste zoon Alejandro, doen zij alsof zij van niks weten. Regisseur Pablo Trapero toont de verwrongen relaties binnen het gezin, die nauw verbonden zijn met de machtsstructuren van de dictatuur, die na de invoering van de democratie ondergronds voortwoekerden. De levendige popsongs in de film vormen een wrang contrast met de gebeurtenissen. El Clan was in Argentinië een kassucces en won de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Venetië.

El Clan wordt vertoond op donderdag 16 juni om 20.30 uur en op zondag 19 juni om 16.15 uur. Reserveren kan via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.