Amateur Fotografen Vereniging exposeert bij KADE40

29-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 3 november wordt de foto-expositie van Amateur Fotografen Vereniging Vlaardingen (AFVV) bij KADE40 geopend. De expositie, samengesteld uit recent werk van de leden, wordt deze avond om 17.30 uur geopend door fotograaf Peter Willemse (o.a. voorzitter afd. Zuid-Holland Noord van de Fotobond en FC’59 Delft). Inloop vanaf 17.00 uur. De expositie is te bezoeken t/m zaterdag 25 november, tijdens openingstijden van KADE40. Toegang gratis.


Liefde voor fotografie

De Vlaardingse fotoclub AFVV is opgericht in 1949 en heeft ongeveer 25 leden. Sinds de oprichting is er veel veranderd, maar de liefde voor de fotografie is gebleven. Tegenwoordig wordt er veelal digitaal gefotografeerd, maar er zijn ook leden die nog steeds analoog werken. Er komen verschillende onderwerpen aan bod: stadsfotografie, natuur, stilleven en meer conceptueel werk.


Activiteiten AFVV

De fotoclub is ‘met de inboedel van het Hollandia-gebouw meeverhuisd naar de overkant’. Sinds 2013 komen de leden iedere dinsdagavond (m.u.v. schoolvakanties) bijeen op de zolder van KADE40 aan de Westhavenkade. De clubavonden worden op verschillende manieren ingevuld. Eén à twee keer per maand worden er foto’s van eigen leden besproken. Andere avonden worden besteed aan de techniek van het fotograferen en afdrukken, komt er een spreker op bezoek of maken we kennis met het werk van een andere fotoclub. Eén maal per jaar vindt er een club-expositie plaats. Daarnaast wordt er met enige regelmaat geëxposeerd door individuele leden van de AFVV. De AFVV is aangesloten bij de Fotobond, de overkoepelende organisatie van fotoclubs in Nederland.


Meer weten?

Het lidmaatschap van een fotoclub is een goede manier om je fotografische mogelijkheden verder te ontwikkelen. De beste manier om kennis te maken met AFVV is het – vrijblijvend – bezoeken van één of meer van de clubavonden. Voor een meer uitgebreide omschrijving van de activiteiten, zie www.afvv.nl . Op de agendapagina is per datum een korte omschrijving te vinden van de activiteiten per avond.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date