Categorieën

Service

Al twee jaar activiteit in het oude postkantoor

Al twee jaar activiteit in het oude postkantoor
Uit

Al twee jaar activiteit in het oude postkantoor

  • Advertorial
  • 09-11-2015
  • Uit
Al twee jaar activiteit in het oude postkantoor

VLAARDINGEN - Waar vroeger het gebouw gonsde van de activiteiten en mensen in de rij stonden om een postzegel te kopen, een brief te posten of een aangetekend stuk te verzenden, klinken deze week op de kop af al 2 jaar andere geluiden. Toch vragen veel Vlaardingers zich nog steeds af: wat gebeurt er nu eigenlijk in het oude postkantoor?
 

Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie

Sinds november 2013 is ‘KADE40, Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie’ gevestigd in het oude postkantoor aan de Westhavenkade 40 te Vlaardingen. Dit statige pand heeft na het vertrek van het postkantoor lange tijd leeggestaan en is na een grondige verbouwing de plek waar Vlaardingers hun culturele en kunstminnende hart kunnen ophalen. Op het gebied van cultuuronderwijs wordt KADE40 jaarlijks door duizenden leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs bezocht en krijgen kinderen de kans hun creatief talent te ontdekken en te ontwikkelen.
 

Cursussen en workshops

Op dit moment maken ruim 40 docenten en overige culturele aanbieders gebruik van de ruimtes bij KADE40. Er worden lessen aangeboden in verschillende kunstdisciplines, voor (jong) volwassenen en kinderen.  Iedere donderdag wordt er gewerkt aan talentontwikkeling in het Open Podium en elke 3e donderdag van de maand kan er een verrassingsworkshop (Sneak Peek) worden gevolgd.
 

Vergaderingen en verhuringen

Op de tijdstippen dat de ruimtes niet gebruikt worden voor een cursus of culturele activiteit zijn ze te huur voor vergaderingen, workshops en culturele evenementen.
 

Onderwijs

KADE40 is voor veel kinderen de plek voor een eerste kennismaking met kunst en cultuur. Bijna alle Vlaardingse basisscholen volgen het programma Vlaardingse Schatten en brengen jaarlijks met meer dan 5.500 leerlingen een bezoek aan KADE40 voor een les in de Kunstuitleen of een (dans)voorstelling in de podiumzaal. Leerlingen in het voortgezet onderwijs volgen tijdens de CKV-dagen workshops in de verschillende kunstdisciplines.  Tijdens Culture Candy, de jaarlijkse cultuurdag voor brugklassers wordt KADE40 door ruim 1.000 leerlingen bezocht.
 

Kunstuitleen

De ruime collectie in de Kunstuitleen kan al voor € 5,- per maand per kunstwerk geleend worden. Op dit moment wordt de collectie geschoond en wordt er kunst verkocht zodat er weer nieuw werk aangekocht kan worden. In dit kader worden er iedere maand twee kunstwerken bij opbod verkocht. De werken worden in de centrale hal van KADE40 getoond en het is mogelijk een bod te noteren. Eind van de maand worden de ‘winnaars’ bekend gemaakt.
 

Exposities

De centrale hal van KADE40 is de ruimte waar wisselende exposities worden getoond. In november zijn er werken van cursisten te zien in de Maria-tentoonstelling. Eind november wordt de jaarlijkse Decemberexpositie van Stichting Mareado geopend. De werken van de geselecteerde Vlaardingse kunstenaars zijn tot aan de kerstvakantie te bezichtigen. Tussen de exposities door worden er onder de noemer ‘Vlaardingers verzamelen’ bijzondere verzamelingen getoond. Heeft u een verzameling die u graag een keer aan het grote publiek wilt tonen, neem dan contact op.
 

KADE40 De Winkel

De nieuwste aanwinst in het pand is KADE40 De Winkel. In deze creatieve cadeaushop wordt werk van kunstenaars en creatieven aangeboden. Zeker de moeite waard om een keer te komen neuzen tussen al het moois dat aangeboden wordt. KADE40 De Winkel is geopend tijdens de openingstijden van KADE40. 

Nieuwsgierig geworden naar KADE40? Schroom een volgende keer bij langslopen niet om even binnen te lopen. U bent van harte welkom! KADE40 is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur, maandag 16.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →