Aeolus zoekt molenliefhebbers

14-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Molen Aeolus, het icoon van Vlaardingen, heeft in 2016 een ongekend aantal bezoekers getrokken. Het aantal bezoekers is in 2016 met 70% bezoekers gestegen, naar ruim 1500 bezoekers uit binnen en buitenland.

Om het programma tijdens de bezoekuren van de molen aantrekkelijk te houden en educatiever te maken wordt de hulp ingeroepen van enthousiaste molenliefhebbers die het team willen versterken.

In 2016 was de molen erg “hot” om te bezoeken; paaseieren zoeken, op de foto als molenaar, kleurplaten wedstrijd, pannenkoeken bakken en het bezoek van Piet, zijn maar een greep uit het activiteitenaanbod. Voor 2017 wordt er door Molen Aeolus een taskforce educatie gemaakt om het bezoek aan de molen nog leuker te maken.

In 2015 heeft Molen Aeolus 12 molengidsen geworven. Zij zijn allen opgeleid als molengids. De gidsen ontvangen samen met de beroepsmolenaar en de molenaar in opleiding het publiek. Iedere laatste zaterdag van de maand worden er rondleidingen verzorgt en details van Molen Aeolus onthuld.

Vrijwilligers die op de Aeolus aan de slag gaan zijn daar niet meer dan één dag per maand aan kwijt en worden opgeleid als molengids.  De molen is 14 keer per jaar open.

Indien geïnteresseerden zich willen aanmelden kan er contact worden opgenomen met de voorzitter Ingrid Aaldijk. info@molenaeolus.nl  of 06-24772189. Voor meer informatie: www.molenaeolus.nl

De molen is iedere laatste zaterdag van de maand te bezichtigen van 10.00 – 15.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date