Categorieën

Service

Aan tafel met Erna Bos

Aan tafel met Erna Bos
Uit

Aan tafel met Erna Bos

  • Redactie
  • 07-04-2015
  • Uit
Aan tafel met Erna Bos

VLAARDINGEN - ,,Aan tafel met mensen die je anders niet zou tegenkomen, luisteren naar een interessante gast en naar elkaar. Wat een fijn concept is dit!'' Vrijdag 3 april vond in KADE40 de derde editie plaats van De keuken van Vlaardingen, de plek waar mensen elkaar ontmoeten, leren kennen en begrijpen.

Inspirerende Vlaardingers delen hun favoriete maaltijd met stadsbewoners en vertellen hun verhaal. Dat is de basis van De keuken van Vlaardingen. Het concept van het verhalenproject slaat aan bij de bezoekers: ,,Een soort Zomergasten, maar dan live in Vlaardingen,, en ,,Er gaat een heel andere wereld voor me open, met nieuwe mensen, nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten.''

Initiatiefneemster Marleen Bos: ,,Uit onverwachte ontmoetingen ontstaat vaak iets moois. Dat zie en ervaar ik elke keer weer, zo ook tijdens deze avond. Open staan voor de ander, oprechte aandacht en interesse, verder kijken, voorbij het reeds bekende, dat is precies waar dit verhalenproject voor is bedoeld.''
 

Het nieuwe ondernemen

Vrijdag 3 april was een avond over de kunst van het loslaten, niet meer bang zijn, doen waar je hart ligt, geloven in jezelf en het nieuwe ondernemen. Zo deelt de eigenaresse van Erna’s Tasty Food sinds maart dit jaar het bedrijfspand van Max van Laren van Dinners on Tour, met wie zij nauw samenwerkt. ,,We weten wat we aan elkaar hebben, maken gebruik van elkaars creativiteit en versterken elkaar. Samen werken is nog leuker dan alleen.'' De maaltijd voor De keuken van Vlaardingen bereidden zij samen, het paastaartje met een ganache van pure chocolade en zelfgemaakte advocaatroom, was uiteraard Erna’s werk.
 

Bruidstaarten en meer

Als internationaal vrachtwagenchauffeur bracht haar vader producten mee uit heel Europa, van hem heeft Erna de nieuwsgierigheid en het uitproberen. Koken leerde ze van haar oma en is nog steeds haar hobby, taarten bakken haar grote passie. Erna’s deelname aan het televisieprogramma Heel Holland Bakt in 2013 geeft haar net dat zetje om door te gaan. Nu bakt Erna gemiddeld vijf taarten per dag voor o.a. het Delta Hotel in Vlaardingen en levert ze producten voor high teas. In juli vliegt ze naar Finland voor het bakken van een bruidstaart.
 

Nieuwe editie

Elke eerste vrijdag van de maand is er een nieuwe editie van De keuken van Vlaardingen bij KADE40, met steeds een andere hoofdgast. Met wie wonen, werken en leven we in deze stad? Wie zijn ze, wat houdt hen bezig? Tussen de gangen van zijn of haar favoriete maaltijd door, vertelt de hoofdgast zijn levensverhaal. Ontmoeten, kennismaken en begrijpen. Voor een meer betrokken stad en samenleving. Met elkaar de stad een beetje mooier maken.
 

Schuift u ook aan?

Vrijdag 1 mei vindt de vierde editie plaats. Zin in een bijzondere avond met mooie ontmoetingen? Reserveer dan een plek aan tafel via [email protected]. Deelname is € 15 per persoon.