Categorieën

Service

80-jarige Maatje nu maatje van Museum Vlaardingen

80-jarige Maatje nu maatje van Museum Vlaardingen
Uit

80-jarige Maatje nu maatje van Museum Vlaardingen

  • Redactie
  • 06-07-2019
  • Uit
80-jarige Maatje nu maatje van Museum Vlaardingen
VLAARDINGEN - Maatje van der Hoek is echt een kind van Vlaardingen: dochter van een Vlaardingse visserman en een nettenboetster. Op 8 juli wordt ze 80 jaar en dat feit wil de familie graag ‘voor de eeuwigheid’ vastleggen. Daarom werd onlangs haar naam op de ‘Maatjeswand’ van Museum Vlaardingen geplaatst, een geschenkje van de familie: ‘Als eerbetoon aan haar en haar afkomst.’

De vader van Maatje voer op de logger Clara Vlaardingen 172 en diverse andere schepen en haar moeder wist raad met naald en draad in de nettenboeterij. Geboren en getogen in de haringstad heeft Maatje altijd in het centrum gewoond, waar ze hopelijk nog lang van het leven kan genieten. Het bereiken van deze respectabele leeftijd is een mooi moment om een feestje te vieren. Eén van de cadeaus is een vermelding in het museum, waarmee ook het museum een steuntje in de rug krijgt. Maatje van der Hoek is nu dus maatje van Museum Vlaardingen.

De Maatjeswand van Museum Vlaardingen is een initiatief dat enige jaren geleden gestart is om het museum te steunen. Tegen betaling wordt de naam van het bedrijf, instelling of persoon op de gevel van het museum geplaatst. Meer info via Museum Vlaardingen.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →