50 jaar Emerson, Lake & Palmer

12-03-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De legendarische band Emerson, Lake & Palmer vond vijftig jaar geleden zijn oorsprong. Nu alleen drummer Carl Palmer nog leeft, zet hij met zijn band de nalatenschap voort. Op zaterdag 11 april treedt hij op in De Kroepoekfabriek. 

Emerson, Lake en Palmer was één van de succesvolste bands uit de progressieve en symfonische rock van de jaren ’70. Keith Emerson en Greg Lake zochten eind jaren ’60 een drummer. Hoewel het duo aanvankelijk Mitch Mitchell van The Jimi Hendrix Experience benaderde, viel de keus op Carl Palmer. Palmer drumde tot op dat moment in de band Atomic Rooster. Na de vorming van het trio, brak de formatie door dankzij hun show op het Isle of Wight Festival in 1970. Hun mengeling van rock, klassieke muziek en jazz vond gretig aftrek. 

In de jaren die volgden bracht de band met groot succes diverse albums uit. In 1979 viel de groep uit elkaar, na de release van het album ‘Love Beach’. Palmer beleefde in de tussentijd groot succes met zijn nieuwe project Asia. Na een succesvolle reünie in 1991 zagen nog twee full length releases het levenslicht, waarna in 1998 definitief het doek viel. Keith Emerson en Greg Lake overleden in 2016. 

Anno 2020 laat drummer Carl Palmer – met band - Emerson, Lake en Palmer herleven tijdens de ‘Legacy of ELP’-tour. De Britse drummer is voor drummers wat virtuozen Steve Vai en Joe Satriani zijn voor de gitaristen. Als één van de meest gerespecteerde drummers aller tijden weet de man met sublieme instrumentbeheersing en ongekende snelheid zijn publiek keer op keer te verbluffen. In de huidige bezetting van de Carl Palmer Band wordt hij aangevuld door Simon Fitzpatrick op bas en Paul Bielatowicz op gitaar.

Kaarten voor de concerten zijn reeds verkrijgbaar op de website vanaf 19 euro.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date