Categorieën

Service

3 leuke activiteiten voor een weekendje Vlaardingen

3 leuke activiteiten voor een weekendje Vlaardingen
Uit

3 leuke activiteiten voor een weekendje Vlaardingen

  • Ingezonden mededeling
  • 31-05-2023
  • Uit
3 leuke activiteiten voor een weekendje Vlaardingen
Vlaardingen is een stad in het westen van Nederland die bekend staat om zijn geschiedenis en cultuur. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een weekendje weg. Er zijn tal van activiteiten te doen in Vlaardingen, waaronder wandelen, fietsen en het bezoeken van historische bezienswaardigheden. In dit artikel zullen we drie leuke activiteiten beschrijven voor een weekendje Vlaardingen.

Bezoek aan de Visbank

De Visbank in Vlaardingen was al sinds de 17e eeuw een belangrijk onderdeel van de visserij-industrie in de stad. De Visbank was in recnter tijden langdurig in gebruik als VVV-kantoor waarna het ook al langdurig werd gebruikt als bloemenwinkel. Tegenwoordig is er in de Visbank een ijssalon gevestigd. Aan de monumentale waarde van de Visbank doet dat allemaal niets af. Het blijft hoe dan ook een opvallend en beeldbepalend element in de Vlaardingse binnenstad. De Visbank is nu dus niet alleen leuk voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur maar op warme dagen ook een hotspot voor ijsliefhebbers. 

Wandeling door het Oranjepark

Het Oranjepark is een prachtig park gelegen in het centrum van Vlaardingen dat perfect is om even tot rust te komen tijdens een weekendje weg. Het park is vernoemd naar het Nederlandse Koningshuis en heeft verschillende beelden en monumenten volledig in dezelfde stijl. Heb je een flinke wandeling gehad, dan is het ook belangrijk even te rusten. Zo kun je op bij de Watertoren onder het genot van een drankje direct even je geluk in een klarna casino beproeven en wie weet win je wat leuks. Het park zelf heeft ook een grote vijver met een fontein, waar bezoekers kunnen genieten van de rustige omgeving en het geluid van stromend water. Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden door het park die leiden naar mooie plekjes met bankjes om even te zitten en te genieten van de natuur.

Bezoek aan Museum Vlaardingen

Ben je een absolute cultuurfreak, dan is het museum Vlaardingen een absolute aanrader. Dit is een modern museum dat zich richt op de geschiedenis van de stad Vlaardingen zelf. Het museum biedt exposities over archeologie, scheepvaart en ambachten. Een hoogtepunt van het museum is de tentoonstelling over de 'Slag bij Vlaardingen', waar bezoekers meer leren over deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Nederland. Ook zijn er interactieve displays waarbij bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan met het maken van traditionele ambachten zoals touw draaien of manden vlechten.

Conclusie

Vlaardingen is een stad met veel te bieden voor toeristen die op zoek zijn naar een leuke bestemming voor een weekendje weg. Bezoekers kunnen genieten van de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van deze stad door activiteiten te ondernemen zoals het bezoeken van musea, parken en historische bezienswaardigheden. Hopelijk hebben deze drie suggesties je geïnspireerd om Vlaardingen te bezoeken en te ontdekken wat deze prachtige stad allemaal te bieden heeft.