210 welpen in Rotterdamse Diergaarde Blijdorp

18-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Nee, het betreft geen geboortegolf, maar een regioactiviteit van Scoutingregio Maasdelta (welpen noord). Zaterdag 17 maart zijn de welpen - kinderen van 7 tot en met 11 jaar - van meerdere Scoutinggroepen voor een regioactiviteit op bezoek geweest bij Diergaarde Blijdorp. De deelnemende Scoutinggroepen komen uit Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, deze vallen gezamenlijk onder Scoutingregio Maasdelta (noord).

De welpen en (bege)-leiding van totaal 15 speltakken, vanuit de Scoutinggroepen: Scouting Fridtjof Nansen Groep 12, Scouting BvH, Scouting Tono-groep, Scouting Taizé-groep Schiedam, Scouting Allart van Heemstede, Scouting Marnix van sint Aldegonde, Zeeverkennersgroep de Geuzen, Scouting Wesselgroep, Scoutinggroep Willem de Zwijger en Scouting Karel Doormangroep1 hebben een leuke en educatieve dag doorgebracht in de Diergaarde.

Al vroeg in de zeer koude ochtend verzamelden alle welpen en hun begeleiding zich bij de ingang aan de Oceaniumzijde van de Diergaarde. Na de geplande snelle soepele afhandeling bij de entree trokken de welpen de diergaarde in om alle dieren te bewonderen en om de oplossingen van de opdrachten in hun speurtochtboekjes bij elkaar te vinden. In de middag is er gezamenlijk gelunched en zijn de meeste welpen ook nog lekker wezen klimmen, klauteren en slingeren in de diverse speeltuinen. Melle van 11 jaar: “Het was wel koud vandaag, maar echt super leuk hier en het allerleukst vond ik de haaien”.

Han Admiraal, voorzitter van Scoutingregio Maasdelta, geeft aan dat het organiseren van regionale ledenactiviteiten één van de kerntaken van een Scoutingregio is. “Door deze activiteiten kunnen onze leden andere leden ontmoeten uit de regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier beleven”. Net als de overige activiteiten van de regio worden de ledenactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers. “Onze regio-organisatoren zijn speciaal getraind om grootschalige activiteiten te organiseren. Daar komt best veel voor kijken, van logistiek en veiligheid tot vaak ook vergunningen regelen”, zegt Admiraal.

Scoutingregio Maasdelta is ondersteunend aan 32 Scoutinggroepen, met samen ruim 3000 leden, in Barendrecht, Brielle, Heenvliet, Heerjansdam, Hellevoetsluis, Maassluis, Mijnsheerenland, Oostvoorne, Oud-Beijerland, Ouddorp, Puttershoek, Rockanje, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Stellendam, Strijen en Vlaardingen. Voor meer informatie kan men kijken op de webpagina https://maasdelta.scouting.nl/ , of de bijbehorende Facebookpagina’s: https://www.facebook.com/Maasdelta   en https://www.facebook.com/WelpenNoordRegioMaasdelta .  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date