Zwemmers zoeken tijdwaarnemers

08-09-2018 Sport Redactie

ZWEMMEN - Bij elke wedstrijd zijn officials nodig. Als ZVVS als vereniging deelneemt aan een wedstrijd zijn ze verplicht om officials leveren. Helaas is de pool aan officials momenteel klein en bestaat de kans dat zwemmers worden uitgesloten van wedstrijden, omdat ze onvoldoende officials kunnen leveren. Iets dat ze willen en moeten voorkomen.

Vooral voor het nieuwe seizoen hebben ze bij ZVVS voor de leeftijdscategorie minioren een tekort aan tijdwaarnemers en zijn ze dringend op zoek naar ouders, zwemmers (vanaf 16 jaar) die tijdwaarnemer willen worden.

Op dinsdag 25 september start de cursus tijdwaarnemer bevoegdheid 4. Ofwel de basis klokkers-cursus voor tijdwaarnemer. De andere cursusdagen zijn 2, 9 en 16 oktober en het examen is 30 oktober. De cursus wordt in de eigen verenigingsruimte bij zwembad De Kulk in Vlaardingen gegeven.

Op de cursusavonden (tijdsduur ca. 2 uur) leer je de zwemslagen, alles over tijdwaarneming, hoe de wedstrijd en juryvergadering verloopt en in het kort de taken van de overige juryleden. Van een tijdwaarnemer wordt verwacht dat hij aan de badrand het keerpunt en de aankomst beoordeeld en de gezwommen tijd op neemt. Naast de cursusavonden wordt je voor één wedstrijd opgesteld als schaduwklokker om het geleerde bij een wedstrijd in de praktijk te brengen onder begeleiding van een tijdwaarnemer.

Voor de opleiding heb je nodig: een stopwatch (met mogelijkheid om meerdere rondetijden op te nemen). De stopwatch moet reeds op de eerste cursusdag worden meegenomen. Tijdens de wedstrijden heeft u nodig een witte broek, een clipboard, pen en/of potlood. Een officials shirt ontvangt u van de vereniging. Per seizoen dien je minimaal drie keer te fungeren als official om je bevoegdheid te behouden.

Opgegeven kan al vanaf 16 jaar via de website van KNZB regio west, kijk bij wedstrijdzwemmen onder officials. Klik daarvoor op deze link


Mocht je nog meer informatie willen? De trainers kunnen vast antwoord geven op je vragen en anders kun je een mail sturen naar inschrijvingen@zvvs.nl of officialszvvs@gmail.com  

Het helpt ZVVS als vereniging en daarmee de zwemmers echt enorm, als het aantal officials zich uitbreidt. Dus geef snel aan dat je mee wilt doen!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date