Zwemmarathon de Kulk haalt € 8.000 op voor Make a Wish

17-06-2019 Sport Redactie

ZWEMMEN - Wethouder Bart Bikkers gaf om 19.00 uur het startsein voor de vierde zwemmarathon, waarbij gezwommen werd voor het goede doel. Negen teams, bestaande uit circa tien deelnemers, verschenen aan de start. Het was een drukte van belang. Naast de deelnemers waren er ook toeschouwers aanwezig om de zwemmers aan te moedigen.

De teams moesten in estafettevorm gedurende zes uur lang, een zwemmer in de baan hebben. De tactiek hiervoor was aan de teams zelf om te bepalen. De leeftijd van de deelnemers was heel verschillend, evenals de conditie en zwemervaring. De diversiteit zorgt ervoor dat dit evenement laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen.

DJ Melvin en Kees met dubbel O zorgden voor de muzikale BOOST en er was een tombola, waarmee leuke prijsjes gewonnen konden worden. De lootjes waren snel uitverkocht. Om 01.00 uur precies, klonk het eindsignaal, werden de banen geteld en de eindstand opgemaakt.

Het team 'ZVVS trimzwemmers' was, met 1065 banen, de grote winnaar met de meest gezwommen banen. Zij gingen naar huis met de wisselbeker. Dat betekent wel dat ze volgende jaar ook weer van de partij moeten zijn om hun titel te verdedigen. Team 'S2US' slaagde er voor de vierde keer in om het meeste sponsorgeld binnen te halen en kreeg als wisseltrofee een spaarvarken. Daarin zat 1 Euro, het startkapitaal voor volgend jaar.

De organisatie van de zwemmarathon kon aan de vertegenwoordigster van Make-A-Wish, namens alle deelnemers, een cheque overhandigen met daarop een bedrag van € 8.000. Dank aan alle deelnemers en sponsoren, we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Tot volgend jaar!Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date