Zwaluwen zakt op ranglijst

25-11-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Door het verlies tegen het laag geklasseerde De Jodan Boys is Zwaluwen op de ranglijst gezakt naar de twaalfde positie. Veel ploegen staan nog steeds dicht bij elkaar, maar de Vogels maken het zichzelf wel onnodig moeilijk. In de voorlaatste minuut hield Jodan Boys doelman Marvin Straver een hard schot van Leon Krznaric tegen en stelde op die manier de overwinning voor zijn ploeg veilig.

Beide ploegen creëren weinig voor de beide goals. Marvin van Tienen duikt na tien minuten een kopbal uit de hoek en even later krijgt Jerry Scholman een zodanig harde schop tegen de wreef dat hij hinkend het veld moet verlaten. Het zit Zwaluwen ook niet mee. In de 36e minuut een scrimmage voor het doel van Zwaluwen en het is Leroy Brank die hoog opspringend de 1-0 kan aantekenen. Zwaluwen stelt er tijdens de eerste helft weinig tegenover. 

In de tweede helft een goede pass van Robin Hofman op Justin van Mullem die de bal door kaatst op Joseph Gonsalves. Laatstgenoemde scoort beheerst de gelijkmaker (1-1). De fase die er op volgt is voor Zwaluwen, maar Straver weet zijn doel schoon te houden. Bij een snelle aanval na een afgeslagen corner weet Erwin de Groot ook Straver niet te passeren. Na een schijnbeweging van Yusri el Kandoussi wordt hij aangetikt door Tim Gudde en wijst scheidsrechter Rosendal gedecideerd naar de stip. Mo Bellahcen benut hem feilloos (2-1). Zwaluwen creëert daarna een groot overwicht maar weet Straver niet meer te passeren. Zodoende blijven de punten in Gouda en zal Zwaluwen volgende week tegen Capelle thuis de mouwen moeten opstropen om niet in de degradatiezone te belanden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date