Zwaluwen wint Vlaardings kampioenschap

• 14-06-2015

VOETBAL - De finale van het Vlaardings kampioenschap werd op het terrein van Zwaluwen een prooi voor de thuisploeg. In een aardige finale waren de vogels Deltasport met 2-1 de baas. De wedstrijd ging fel van start. Na 17 minuten brak Marlon Oranje door maar zag zijn lage schot door doelman Donatz gekeerd. De terugspringende bal werd echter door Adair Veiga Lopes op waarde geschat en de 1-0 was een feit. Enkele minuten later is het spits Boulfalfal die voortreffelijk reageert op een inspeelpass en met een uitgestrekt been de bal op prachtige wijze over doelman Voets heen weet te plaatsen (1-1).

Beide ploegen creëren kleine kansjes. Iin de 66ste minuut wordt een snel genomen vrije trap door Mario Nijgh bij de tweede paal neergelegd en is het de attente Dimitry Gomes Almeida die Zwaluwen voor de tweede keer op voorsprong zet. Delta Sport probeert te forceren maar bij een uitval van Zwaluwen is het weer Gomes Almeida die een doelpunt op zijn schoen heeft. Zijn schot wordt gekeerd door de doelman. Na het laatste fluitsignaal wordt het feest door Zwaluwen in gang gezet.

Het feest aan de Zwaluwenlaan was compleet. Alle zes de finales waaraan Zwaluwen deelnam werden in winst omgezet, terwijl de overige twee door VFC werden gewonnen.