Zwaluwen periodekampioen

08-11-2021 Sport Ernest Kegel

Foto: A. Brandsma

VOETBAL - Zwaluwen is door winst op Scherpenzeel periodekampioen. 

Zwaluwen was heer en meester tegen vv Scherpenzeel. Na 15 minuten had het al 3-0 kunnen en moeten staan. Paal, lat en keeper stonden een ruime voorsprong in de beginfase in de weg. Zwaluwen zakte weg en werd slordig, echter zonder een kans weg te geven. Vlak voor de rust zorgde een directe vrije trap voor de verdiende 0-1 door Ellery Klaris.

Het kwartier na rust was adembenemend van Zwaluwen-kant. De ene aanval was nog mooier dan de ander. Uit deze vele aanvallen scoorde Adair Veiga Lopes twee keer en Eric Fortes nog eens, waardoor het 0-4 stond binnen het uur.

Zwaluwen kon dat hoge niveau niet vasthouden, maar had desondanks de voorsprong kunnen uitbouwen. Scherpenzeel kon een bal nog bij de korte paal binnenkoppen, maar keeler Boy de Jong stond op zijn post.

Met de 0-4 eindstand kon Zwaluwen rustig de stand volgen in Katwijk tussen Rijnvogels en Capelle. Daar was er een gunstige 2-3 score en Zwaluwen pakt daarmee ongeslagen de eerste periode. "Wat een ongekende prestatie van deze saamhorige groep die vooraf door de buitenwacht was aangewezen als een van de zekere degradatiekandidaten in de Zaterdag Hoofdklasse A.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date