Zwaluwen pakt punt in slotfase tegen Feyenoord

16-12-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Zwaluwen heeft gisteren heel gelukkig een punt over gehouden aan het duel tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren beter, hadden veel meer balbezit maar wisten de meeste kansen niet te verzilveren. Zwaluwen creëerde nauwelijks iets maar drie minuten voor tijd kwam het toch op gelijke hoogte. Het punt werd dankbaar in ontvangst genomen.

Feyenoord trekt vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe. Binnen enkele minuten een goede voorzet van Junior Obiku, maar Ricardo Merrelaar kan er niet bij. Even later glijdt Leon Krznaric op het harde veld weg en Merrelaar kan alleen op Marvin van Tienen af, met in zijn kielzog Tim Schoonheijm. Van Tienen keert eerst de inzet van Merrelaar en daarna de rebound van Schoonheijm. Pas na een half uur de eerste mogelijkheid voor Zwaluwen. Krznaric ziet de doelman zijn schot tot corner verwerken. 

In de tweede helft doet Zwaluwen iets meer mee, zonder tot grote kansen te komen. Aan beide zijden mislukt er veel. Op het harde veld kan er geen goed voetbal worden gespeeld. Feyenoord heeft het meeste balbezit en Zwaluwen geeft beter tegengas dan in de eerste helft. Toch komt Feyenoord op voorsprong. Van Tienen geeft onverwacht de bal op Vincent van Dorp die daar niet op rekent. Het gevolg is balverlies en een doelpunt van Junior Obiku, die de bal in het verlaten doel kan schieten (0-1). De ingevallen Sten Wever gaat het verschil maken. Met zijn acties sticht hij gevaar. Eerst een voorzet op Joseph Goncalves die naast schiet. Gelijk daarna hetzelfde maar schiet Goncalves de bal over. Drie minuten voor tijd wederom Wever met een voorzet. Raoul Gillet krijgt de bal verkeerd op zijn hoofd en valt de bal uiteindelijk voor de voeten van Goncalves die de gelijkmaker laag en hard binnenschiet (1-1). Ondanks het verschil in kwaliteit pakt Zwaluwen een punt en kan daarmee met een goed gevoel de winterstop in. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date