Zwaluwen maakt het niet af tegen Ajax

16-04-2017 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Van een paar grote kansen tegen Ajax gisteren weet Zwaluwen er maar één te benutten. Doodzonde, want vier minuten voor tijd schiet Ajax de gelijkmaker tegen de touwen. Zwaluwen verdiende meer, maar dan moet het wel zelf de kansen gaan benutten. Nu voelt het gelijkspel aan als een nederlaag.

Beide ploegen beginnen de wedstrijd met aftasten. De bal gaat rond maar er zit aan beide kanten weinig diepte in het spel. Wat volgt is een partij voetbal dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelt. Na een goed half uur de eerste kans voor Zwaluwen. Tim Gudde speelt Raoul Gillet in de diepte aan. Zijn kopbal wordt door Dennis van Rijn laag en hard voor gegeven, maar Jermay de Nijs komt een teenlengte te kort om de bal in het doel te glijden. Enkele minuten later is het wel raak. Gudde schiet een vrije trap voorbij het doel, waar Leon Krznaric op de achterlijn de bal terug voor het doel kan koppen. Ricardo Merrelaar staat klaar om de 1-0 tegen de touwen te koppen. De Nijs vergeet vervolgens de voorsprong te verdubbelen als hij een voorzet van Gillet verkeerd op het hoofd krijgt.

Na de rust een feller Ajax. Joost Heij mag uit buitenspelpositie door van de grensrechter, maar als hij alleen voor Marvin van Tienen mag verschijnen speelt hij de bal te ver voor zich uit. Aan de andere kant een prima corner van Jerry scholman. Gillet schampt de bal net niet voldoende waardoor de bal voorlangs gaat. Floris Keizerwaard krijgt vervolgens twee grote schietkansen. De eerste gaat keihard naast en de tweede eindigt in de handen van doelman Rolf Hazelaar. Zwaluwen doet zichzelf te kort. Er wordt een verdedigende wissel toegepast, maar dat pakt fout uit. Voordat iedereen op de juiste plaats staat kan Bilal el Amrani volkomen vrij voor Van Tienen verschijnen en vier minuten voor tijd de gelijkmaker aantekenen. In blessuretijd bokst Van Tienen nog een bal uit de kruising en op het moment dat Zwaluwen in overtal aan de tegenaanval begint fluit scheidsrechter Fikkert voor het einde. Zwaluwen speelt gelijk, maar zoals gezegd voelt het als een nederlaag.

 

Opstelling Zwaluwen

Marvin van Tienen, Leon Krznaric, Tim Gudde, Dennis van Rijn, Wesley de Heij, Floris Keizerwaard, Jerry Scholman, Robin Hofman, Raoul Gillet, Ricardo Merrelaar, Jermay de Nijs (85. Benjamin de Vries)

 

Gerelateerd