Zwaluwen in slotfase langs Deltasport

• Ernest Kegel
  • 13-09-2015

VOETBAL - Pas enkele minuten voor tijd trok Zwaluwen in een niet al te beste derby aan het langste eind. Daarvoor had Deltasport tot twee keer toe de leiding genomen. Het was niet genoeg voor één of meer punten. Clint van Stee wist die twee minuten voor tijd een vrije trap langs de muur in de verre hoek te schieten, waardoor de vogels de volle buit binnen sleepten.

In het eerste kwartier gebeurt er niets noemenswaardigs. Beide ploegen tasten af en creëren geen enkele kans. Het eerste schot op goal komt van de voet van Marcelo Gomes Da Veiga, maar de bal verdwijnt naast het doel van doelman Mark Gaerthe van Deltasport. Zwaluwen zoekt combinerend naar oplossingen, maar de eerste echte kans komt uit een dood spelmoment. Een uitstekende vrije trap van Osvaldo de Pina wordt door Dimitri Gomes Almeida in één keer op de pantoffel genomen, maar helaas voor Zwaluwen recht in de handen van de doelman.

Na een goed half uur valt vrij onverwacht de 0-1. Nick Sanders redt in eerste instantie uitstekend, krijgt op de grond liggend een schop tegen zijn hoofd, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter van Kraay ziet er geen overtreding in en laat doorspelen. Het is Marruchen Zimmerman die binnenschiet. Zwaluwen daarna dreigend maar het weet geen kansen te creëren.

De tweede helft begint een stuk aantrekkelijker. Een knappe actie op rechts van Gomes Almeida gevolgd door een prima lage voorzet wordt hard ingeschoten door Marlon Oranje en na 54 minuten is het 1-1. Deltasport moet zich steeds meer beperken tot snelle counters en doet dat ook . In de 67ste minuut levert dat een doelpunt op. Zwaluwen krijgt de bal niet weg en het is Reza Ngarigota die bij de vierde poging binnenschiet (1-2). Een reden voor Zwaluwen om de aanval te kiezen en enkele minuten later kopt Gomes Almeida een voorzet van Mustafa Celen laag in de hoek binnen. Zo is het al snel weer gelijk (2-2). Beide ploegen gaan voor de overwinning. Het is Zwaluwen dat gevaarlijk wordt. Eerst werkt Ngarigota nog een hard schot naast het doel, maar vlak voor tijd is het Clint van Stee die de winnende treffer langs de muur en doelman Garthe schiet (3-2). Een op zich niet onverdiende overwinning, maar het kostte Zwaluwen erg veel moeite om de drie punten in huis te houden.