Zwaluwen en RVVH delen de punten

19-02-2017 Sport Redactie

VOETBAL - In Ridderkerk wisten beide ploegen niet de winnende treffer te produceren. RVVH ging furieus van start maar scoorde niet. Het had in de tweede helft veel meer balbezit maar creëerde te weinig. Zwaluwen nam de leiding maar vergat die in de eerste helft te verdubbelen. Zodoende een gelijkspel, waar Zwaluwen het meest tevreden mee zal zijn.

RVVH gaat vanaf het begin op zoek naar een snelle voorsprong. Al in de tweede minuut een schot van Julian Agatowski dat door Marvin van Tienen tot hoekschop wordt verwerkt. Enkele minuten later een tweede schot dat Van Tienen met moeite verwerkt en in de zesde minuut een schot dat via een Zwaluwenverdediger op de paal belandt. Zwaluwen geeft teveel ruimte weg, maar gaat na tien minuten toch aan de leiding. Ricardo Merrelaar speelt zich uitstekend vrij, ziet dat zijn schot wordt losgelaten door doelman Danny Spelde en daarna ingeschoten door Jermay de Nijs (0-1). Zwaluwen creëert in korte tijd een aantal kansen maar het lukt Raoul Gillet, Jermay de Nijs en Jesper Gudde niet om de tweede treffer te scoren voor de Vogels. In deze fase is Zwaluwen sterker maar vergeet het zichzelf te belonen. Naar de rust toe wordt RVVH ook af en toe dreigend en in de 45e minuut kopt Agatowski de bal tegendraads via de paal in het Zwaluwendoel (1-1).

De tweede helft is een stukje minder boeiend. RVVH heeft het balbezit maar weet weinig te creëren. Na een uur spelen grijpt bij Zwaluwen Robin Hofman goed in en werkt de bal over de achterlijn. Even daarna slaat Van Tienen de bal met een reflex uit de doelmond. Aan de andere kant ziet Scholman zijn schot over de goal vliegen. Ver in blessuretijd nog even opwinding als RVVH een penalty claimt, maar even daarvoor heeft de assistent-scheidsrechter al buitenspel geconstateerd. Geen winnaar dus bij deze met name in de eerste helft leuke wedstrijd.

Gerelateerd