Zwaluwen en Argon delen de punten

29-04-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - In een matige partij voetbal werd er gisteren hard gewerkt door beide ploegen, maar was het niveau niet bepaald hoog te noemen. Zwaluwen speelde zich nagenoeg veilig en voor Argon viel het doek. In een wedstrijd die daar niet om vroeg vielen er maar liefst vijf gele en twee rode kaarten en werden de punten broederlijk gedeeld.

Het begint voor Zwaluwen nog heel aardig. Justin van Mullem haalt uit maar schiet recht op de doelman. Gelijk daarna een bekeken voorzet van Sten Wever, maar weer pakt de doelman de inzet van Van Mullem. Weer een minuut later kopt Jermay de Nijs de bal voorlangs na een voorzet van Mario Nijgh. Na uitstekend doorzetten van Wever een grote schotkans voor Jerry Scholman, maar zijn harde schot gaat via een verdediger naast. De eerste de beste uitval aan de andere kant is raak. Gerard Aafjes schiet de bal langs Marvin van Tienen (0-1). Na een snelle inworp van Argon is het bijna weer raak, maar de bal wordt overgeschoten. Zwaluwen trekt weer ten aanval en is nu wel succesvol. Een pass van Scholman belandt bij Wever en diens afgemeten voorzet belandt op het hoofd van Van Mullem (1-1). Een harde duw in de rug van Van Mullem wordt door scheidsrechter Henshuijs bestraft met een penalty, die door Leon Krznaric loeihard door het midden wordt ingeschoten (2-1). 

Na de rust moet Van Mullem de wedstrijd beslissen, maar alleen op de doelman afgaand verliest hij de controle over de bal. Argon neemt over en in de tegenstoot is het Mark van der Weijden die de gelijkmaker inschiet (2-2). Even later wordt een indraaiende vrije trap van Vincent van Dorp door iedereen gemist, behalve door de doelman die er nog net een corner van weet te maken. Een actie van Wever op de achterlijn belandt via de eerste paal voor het doel, maar kan worden weggewerkt. Beide ploegen creëren nog wat kansen, maar de bal wil er niet meer in. Ver in blessuretijd schiet Jesper Gudde nog een keer op de goal. De bal smoort en valt voor de voeten van Van Mullem, die veel te gehaast, vrij voor de doelman vergeet de bal te plaatsen in plaats van hard te schieten. De bal vliegt via het been van de doelman over de goal. De wedstrijd verdiende geen winnaar en kreeg die zo ook niet.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date