Zwaluwen blij met punt

09-12-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Zwaluwen speelde gisteren de eerste helft nog aardig mee tegen Achilles Veen. De harde wind, dwars over het veld, maakte goed voetbal vrijwel onmogelijk. Veel breedtepasses verdwenen op het kunstgras over de zijlijn en hoge ballen woeien alle kanten op. Zonder de in Vlaardingen achtergebleven zieke Justin van Mullem en de niet volledig fitte Sten Wever had Zwaluwen het zichtbaar moeilijk. Zeker de tweede helft was voor Achilles Veen en Zwaluwen mocht zich gelukkig prijzen dat Marvin van Tienen een heel goede dag had en zijn doel schoon wist te houden. 

De eerste kans is voor Zwaluwen als Tevin Biekman zijn lage voorzet bij de eerste paal gered ziet worden door doelman Jamil Kools. Daarna is het Achilles Veen dat diverse kansen onbenut laat, waarbij Youri Verschoor nog een bal van de doellijn haalt. De grootste kans voor Zwaluwen is na een klein half uur, als Joseph Gonsalves uitbreekt en Raoul Gillet vrij voor de doelman zet. Gillet schiet in vrije positie de bal naast. Na balverlies op het middenveld verschijnt Iliaz Zaimi voor Van Tienen maar weer is de doelman het schot de baas. 

In de tweede helft creëert alleen Achilles Veen nog echte kansen. Zwaluwen komt niet verder dan een hard schot naast van Erwin de Groot in de laatste minuut. Veen is wel heel slordig met de kansen. Zelfs als Van Tienen wordt omspeeld. Zaimi komt aan de zijkant vrij voor het doel maar schiet de bal bij de eerste paal tegen Verschoor aan. Van Tienen redt Zwaluwen door vlak voor tijd nog twee pogingen tegen te houden. Als laatste probeert Ayden Kuijpers nog vanaf 40 meter Van Tienen te verschalken, maar zijn schot gaat over het doel. Zwaluwen speelt met 0-0 gelijk en dat levert een gestolen punt op. Volgende week thuis tegen Feyenoord zal het wel een stuk beter moeten, wil Zwaluwen punten over houden aan dat duel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date