Categorieën

Service

ZVVS waterpoloot in Vlaardingse haven

ZVVS waterpoloot in Vlaardingse haven
Sport

ZVVS waterpoloot in Vlaardingse haven

  • Redactie
  • 29-06-2018
  • Sport
ZVVS waterpoloot in Vlaardingse haven
VLAARDINGEN - In het jaar 2018 stapt Vlaardingen 1000 jaar terug in de tijd. Op 30 juni tussen 13.00 en 15.30 tovert Zwemvereniging Vlaardingen - Schiedam (ZVVS) de haven bij het Buizengat in Vlaardingen om tot waterpoloveld, waar wedstrijdjes waterpolo worden gespeeld.

Duizend jaar geleden was de Slag bij Vlaardingen. In 1018 stuurde de Duitse keizer een grote vloot richting ‘Flardinga’ om graaf Dirk III af te zetten. Er vond een veldslag plaats in de haven, een begin van de zelfstandigheid van Holland. ZVVS gebruikt de haven van Vlaardingen als eenmalig toneel om de Slag van Vlaardingen te herleven als sportief spektakel.

Waterpolo is een zeer gezonde watersport, waarbij veel uithoudingvermogen en kracht nodig is, maar waar ook een goede zwemtechniek, inzicht en een goede gooitechniek van belang is. Een leuke sport om het grote publiek kennis mee te laten maken, dus. De herdenking van de Slag bij Vlaardingen inspireerde de zwemvereniging om te laten zien wat plezier is in het water, wat leuk is aan sporten en wat je als kind na je zwemles
allemaal zou kunnen gaan doen. Een ‘slag’ in het water, zonder harnas of wapenuitrusting, maar belangrijker nog: zonder vijandigheid.