Zeilers Pim en Bart: nog geen ticket voor Olympische Spelen

15-02-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN/MELBOURNE – Vlaardinger Pim van Vugt en zeilmaat Bart Lambriex hebben het net niet gered: een klassering bij de eerste 8 op het WK zeilen in de 49-er klasse was nodig voor een zeker ticket voor de Olympische Spelen. Het werd uiteindelijk vandaag op de laatste zeildag een 11-e plek.

Pim en Bart voeren een sterk WK in Australië en lagen gedurende de hele week op koers om een Nederlandse 49er-team voor Tokio 2020 te kunnen kwalificeren. Een top 8 landenplek zou hiervoor voldoende zijn. Op de laatste wedstrijddag zit het echter tegen en moeten de mannen een 25e en 9e plek aan hun scorebord toevoegen. Dit brengt het duo naar een 9e landenplek en de 11e plek in het overall klassement.

“Dit is gewoon heel zuur", aldus Pim van Vugt. "We moeten er net een stapje bovenop doen. Een 11e plek is niet slecht natuurlijk, maar we moeten gewoon net iets beter, dan heb je dit probleem niet. Helemaal zuur als je bedenkt dat er 0 punten verschil zaten tussen onze 11-e plek en de 8-e plek”

Na het WK hebben de 49er-zeilers nog 2 kansen om aan de prestatie-eisen van NOC*NSF te voldoen. Dit kan nog tijdens de Prinses Sofia Cup (Palma de Mallorca, 30 maart t/m 4 april) en tijdens het EK 49er (Garda, 11 - 17 mei).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date