Zakelijke overwinning korfballers Twist

• Rene Kooiman
  • 21-01-2018
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen laagvlieger Good Luck uit Middelharnis op het programma. De heenwedstrijd was met 33-16 in het voordeel van Twist geëindigd dus zou het deze keer ook geen probleem mogen opleveren maar je mag nooit een ploeg onderschatten. De eerste de beste aanval was meteen raak voor Twist: 0-1. Hierna kregen de Vlaardingers legio kansen om de score uit te breiden maar ze wilden er niet in gaan. Zo stond er na 12 minuten een schamele 1-1 op het scorebord. Hierna kwamen de spelers van Twist enigszins los en scoorden ze in de volgende 10 minuten 8 maal. Net voor de rust wist Good Luck nog iets terug te doen en stond het bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter 4-11.

De tweede helft creëerde Twist weer heel veel kansen met dit verschil dat ze er nu wel in gingen dus na 10 minuten stond het alweer 7-15 en na 20 minuten alweer 11-21. Het laatste gedeelte van de 2e helft balde de ploeg lekker uit en stond er na 60 minuten spelen 13-27 op het scorebord en weer 2 punten in de tas mee naar Vlaardingen. Al met al een verdiende zakelijk overwinning op weg naar het kampioenschap.

De topscoorders waren deze keer Lisa van der Bie en Jarno Meulstee met beide 7 keer raak