XerxesDZB knikkert DVO'32 uit de beker

• 14-02-2018
VOETBAL - DVO’32 heeft niet kunnen stunten tegen XerxesDZB. De eerste klasser was op sportpark Faas Wilkes in zevenkamp duidelijk beter dan de Vlaardingers. Xerxes zette de ploeg van trainer Ben Hoogwerf meteen vast en al na vier minuten was het 1-0 toen verdediger Reinier van der Veen te kort terugkopte op keeper Ruben Verboon en er een Xerxaan dit buitenkansje verzilverde. En na zeven minuten werd een voorzet vanaf links door de ongelukkige Mark Verkade achter zijn eigen doelman gekopt en was de 2-0 een feit. Binnen het kwartier scoorde de Rotterdamse spits de 3-0 en vreesde de koukleumende Vlaardingse aanhang voor een monsterscore. Gelukkig kwam het zover niet want de zebra’s namen na de 3-0 wat gas terug en toen bleek ook weer dat DVO aardig kan voetballen. Niet dat het kansen regende maar men deed weer mee voetballend.

In de tweede helft voetbalde DVO weer als vanouds, men toonde weer lef en probeerde zelfs vooruit te verdedigen. Het werd wel uit een messcherpe Rotterdamse counter 4-0 voordat de hardwerkende Mitchel vd Windt de spreekwoordelijke eer redde en de 4-1 scoorde door een fout van de Xerxes keeper af te straffen. Helaas werd daarna de sfeer wat grimmig omdat een invaller aan Rotterdamse kant het nodig vond om eerst Walter Zomervrucht en daarna Herve Makuka met een flinke schop neer te sabelen. Het leverde de Vlaardingers na de al aanwezige blessures weer een gekwetste speler op want Herve Makuka moest er ondersteund vanaf. Het is nog maar de vraag hoe de opstelling er zaterdag zal uitzien. De veroorzaker van het kwaad kwam er met geel vanaf.