Wisselend succes voor turn(st)ers VG Dynamiek

09-12-2019 Sport Noa Schuchhard

TURNEN - Voor de turnsters en turners van VG Dynamiek was het een druk weekend met diverse wedstrijden en wisselend succes. De 2de en 3de divisie turnsters startten met hun landelijke turnseizoen. In de eerste regiowedstrijd in Woerden mochten de senior turnsters aan de start verschijnen. Als eerste kwam Kim van der Touw in actie. Zij turnde een hele nette wedstrijd en eindigde uiteindelijk als 9de in haar wedstrijd. De ronde hierna turnden Roos Nagtegaal en Mira Beckers. Voor beide turnsters was dit hun eerste wedstrijd als senioren; Roos heeft een seizoen van blessures achter de rug en Mira is echt pas eerstejaars senior. De zenuwen hadden beide dames niet onder controle en ze maakten wel wat foutjes op elk toestel. Wat vertrouwen opbouwen de komende tijd en op naar de volgende wedstrijd!

Als laatste mocht 2de divisie turnster Iris van der Weijde haar wedstrijd turnen. Vorig jaar begon Iris nog erg voorzichtig aan haar seizoen en groeide ze naarmate het seizoen vorderde. Ondanks wat kleine foutjes turnde Iris een hele stabiele wedstrijd met 45.700 punten totaal en pakte heel verrassend de 3de plek en nam het brons mee terug naar Vlaardingen.

Op zaterdag was er in Naaldwijk de turncompetitie voor de dames 4e, 5e en 6e divisie en ook voor de heren. Voor de meeste was dit dan ook de eerste wedstrijd van het jaar, en was het erg spannend. De heren hebben 3 weken geleden ook al een wedstrijd geturnd en wisten al beter hoe het werkte. Ondanks dat er maar 3 weken tussen zat heeft iedereen hogere punten gehaald dan de vorige wedstrijd. Eli Dors heeft dan ook de 1e plaats behaald. Luuk Bel turnde een hele mooie rekoefening waarbij hij erg hoog zwaaide en heeft uiteindelijk de 4e plaats behaald. Luke Jansen heeft op sprong de salto laten zien. Deze deed hij 3 weken geleden nog niet, en hij heeft hiermee de 5e plaats behaald. Dylano Zonneveld heeft erg zijn best gedaan en een mooie vloeroefening laten zien, hij behaalde de 2e plaats.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date