Winst voor Victoria '04 tegen Maense

• Arie Noordhoek
  • 04-02-2018
VOETBAL - De eerste helft en de tweede helft gaven gisteren hetzelfde spelbeeld te zien: een sterk aanvallend ingesteld Maense en een snel omschakelend Victoria’04. De thuisclub scoorde verrassend in het begin van de eerste helft en tweede helft, waardoor Maense zich gedwongen zag telkens een achterstand weg te werken. Victoria’04 counterde naar 3-2 en scoorde 4-2 uit een scrimmage na een hoekschop. In de spannende slotfase stopte doelman Cliff Westdijk een strafschop van Maense.

Maense bleek naar Vlaardingen te zijn afgereisd om voor de volle winst te gaan. De bezoekers liepen vrij snel een achterstand op, toen Donny van Balen in de 6de minuut uit een slecht weggewerkte hoekschop Victoria’04 op 1-0 zette. Maense kreeg een groot veldoverwicht, maar troffen het niet dat doelman Cliff Westdijk in een grootse vorm steekt. Keer op keer bleek de doelman van Victoria’04 een niet te nemen hindernis. Tot de 35ste minuut, want een snoeihard afstandsschot eindigde onhoudbaar in de kruising: 1-1. Tot aan de rust wist Victoria’04 de stand gelijk te houden, ondanks sterk aandringen van de bezoekers.

Na de rust mocht Victoria’04 in de 47ste minuut een fraaie aanval opzetten. Via Jelle Blankestijn en Donny van Balen werd Glenn de Visser in stelling gebracht, die beheerst afrondde: 2-1. Maense nam meteen het in initiatief weer over en drukte Victoria’04 naar achteren. In de 65ste minuut reageerde Cliff Westdijk knap op een hard schot, waarna de bal in het doel van Victoria’04 werd getrapt: 2-2. Vervolgens zette Maense alles op de aanval, waarmee de ploeg het counterende Victoria’04 in de kaart speelde. Maense was dicht bij een derde treffer, maar trof slechts de paal. Donny van Balen kwam in kansrijke positie, doch zag zijn schot naast het doel van Maense verdwijnen.

In de 80ste minuut werd Glenn de Visser de diepte ingestuurd, die vervolgens de achterhoede van Maense zijn hielen liet zien en fraai afrondde: 3-2.Vijf minuten later was het wederom raak voor Victoria’04. Na een hoekschop werd de bal half weggewerkt uit de doelmond van Maense. Peter de Klein kopte de bal hoog voor, waarna de hoog opspringende Donny van Balen met het hoofd de bal binnen knikte: 4-2. In de slotminuut kreeg het hard werkende Maense de kans om de stand draaglijker te maken, toen een aanvaller onjuist werd neergelegd. De strafschop werd echter feilloos gekeerd door doelman Cliff Westdijk. Een mooie overwinning voor de Vlaardingse formatie in een boeiend en sportief duel.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Nick van Santen, Calvin Jongejan (80: Bas Planken), Jim Don (75: Thom van der Vaart), Peter de Klein, Jur de Visser, Glenn de Visser, Donny van Balen, Jelle Blankestijn (85: Jesse Schippers).