Winst voor Twist

• 19-12-2016
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist speelden een thuiswedstrijd tegen Goodflooring H.M.C./HVM uit Raamsdonkveer waarmee zij samen op de gedeelde zesde plaats stonden. Beide teams moesten winnen om niet te ver achter te raken op de bovenste plaatsen waardoor een felle wedstrijd ontstond. De dames van S.C. Twist begonnen goed aan de wedstrijd en namen door het goed uitspelen van enkele vrije worpen direct een 6 – 2 voorsprong.

Goodflooring H.M.C. zag het gevaar van de opbouwspeelsters en ging agressiever verdedigen waardoor de opbouwers van Twist geïrriteerd raakten en zich zelf uit de wedstrijd haalden. Tevens werden er veel vrije kansen gemist. Ondanks uitstekend keeperswerk van Joy Parlevliet, die onder meer twee strafworpen stopte, nam Goodflooring H.M.C. het initiatief volledig over en nam een 6 – 9 voorsprong. Aan het einde van de eerste helft herstelden de handbaldames van S.C. Twist zich iets en maakten vlak voor het rustsignaal de aansluitingstreffer. De rust brak aan bij een 9 – 10 achterstand.

In de tweede helft een zelfde beeld, S.C. Twist kon iedere keer op gelijke hoogte komen waarna Goodflooring H.M.C. weer een punt voorsprong nam. Halverwege de tweede helft kreeg de agressieve verdediging van H.M.C. enkele tijdstraffen; de dames van S.C. Twist speelden het numerieke overtal uitstekend uit waardoor zij eindelijk weer op voorsprong kwamen. Door collectief en keihard te blijven werken in de verdediging en vandaaruit snel in de tegenaanval te gaan nam S.C. Twist vlak voor tijd een beslissende voorsprong van drie punten. Het eindsignaal kwam na een spannende wedstrijd met zeer veel strijdlust van beide teams bij een 20 – 18 voorsprong.

Door deze overwinning blijven de handbaldames van S.C. Twist in het linker rijtje staan. Komende twee weken zijn de handbaldames van S.C. Twist vrij, waarna op 7 januari de moeilijke uitwedstrijd tegen HV Heerle op het programma staat.