Winst voor dames en heren Pollux

• Feike Cats
  • 09-11-2015

HOCKEY - Voor Pollux dames 1 stond er afgelopen weekend opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Hekkensluiter Dordrecht kwam op bezoek en in deze bizarre poule, er degraderen twee ploegen, kan iedereen van elkaar winnen. Pollux begon sterk en zette veel druk op de bezoekers, die daar nauwelijks raad mee wisten. Het was al snel 1-0 na een beauty van Judith Korpel.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een afgeslagen strafcorner kwam bij Marjolein Pennock die Marloes Buskens vrij zag staan en keurig binnen tikte. Pollux hield druk naar voren en een prachtige aanval bracht de bal bij Natasja van Straten, die snoeihard de lat raakte.

Na rust verzuimde Pollux uit de vele strafcorners en kansen te scoren, mede door de uitstekende keepster. Een backhand van Roos Barendregt eindigde op de paal. Toen het 10 minuten voor tijd uit een corner 2-1 werd, sloeg de onrust ineens toe. Dordrecht kwam gelukkig niet meer echt gevaarlijk door, zodat de broodnodige punten in Vlaardingen bleven.

Heren

Pollux heren 1 blijft verbazen met sprankelend hockey. Dit keer was Alecto niet tegen de Pollux furie bestand. Binnen een kwartier was het 2-0 met 2 schitterende aanvallen afgerond door Perry van Stek en Nick van der Stoel. Daarna volgde een mindere fase en scoorde Alecto de aansluitingstreffer. Tot de rust was het billenknijpen na constante man minder situaties door kaarten. Gelukkig keepte Rick Zegers opnieuw een prima wedstrijd.

Na de rust speelde Pollux weer volle kracht vooruit en de derde treffer was fenomenaal. Adil Mansoer tikte in één keer door op captain Robbert Zevenbergen, die snoeihard met de backhand uithaalde. De 4-1 kwam uit de enige strafcorner van de tweede helft, uiteraard een klusje voor Nick Belgraver. De 5-1 volgde na opnieuw een fraaie aanval met Perry van Stek als eindstation. Hiermee staat het team van Ronald Jacobs en Frenk Hortensius op de tweede plaats in de eerste klasse. Een ongekende prestatie.