Winst glipt handbaldames door de vingers

• Redactie
  • 13-02-2017
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist moesten zondag aantreden tegen het op de derde plaats staande Hellas uit Den Haag waarvan in de uitwedstrijd kansloos werd verloren. Na de nederlaag van vorige week tegen Ventura is de derde plaats het hoogst haalbare maar dan moeten de resterende wedstrijden wel allemaal gewonnen worden. De dames van S.C. Twist kwamen goed uit de startblokken en namen via snelle aanvallen direct een voorsprong van 3 – 0. De verdediging van Hellas moest zich hergroeperen om het tempo uit de wedstrijd te halen waardoor Twist de snelle aanvallen niet meer kon spelen. De dames van Twist kregen het moeilijk met deze tactiek en na nog een 4-2 voorsprong te hebben gehad liepen de dames van Hellas weg naar een 4 – 7 voorsprong. Hoewel de dames van Twist het lastig hadden bleven zij collectief voor iedere bal vechten en kwamen zij zich langzamerhand terug in de wedstrijd. De rust werd bereikt bij een 14 – 15 achterstand.

In de tweede helft bleek dat Hellas een hele slimme en ervaren ploeg heeft die de sterke punten van Twist, snelle aanvallen, goed kan ontrafelen en zelf regelmatig blijft scoren. Hierdoor bleven de dames van Twist steeds op een achterstand van 2 doelpunten hangen. De conditie ging langzamerhand ook meespelen en met nog vijf minuten te spelen, kwam Twist voor het eerst in de wedstijd weer op gelijke hoogte 24 – 24. In de laatste minuten was de spanning te snijden omdat beide teams voor de winst bleven gaan en hierdoor kleine foutjes gingen maken en de nauwkeurigheid bij het afronden ontbrak.

Met nog een kleine minuut te spelen dachten de dames van Twist de volle winst te grijpen toen zij 25 – 24 aantekenden. In de laatste seconden maakten Hellas toch de gelijkmaker en eindigde de doelpunt rijke wedstrijd in een gelijke stand 25 – 25. Gezien het vertoonde spel van beide teams een terechte uitslag. De handbalsters van Twist kunnen terug kijken op een goede wedstrijd met veel positieve punten. Nu de kans om deel te nemen aan promotiewedstrijden nagenoeg zeker is verkeken, zullen de dames van de resterende vijf zaalwedstrijden nog iets leuks moeten maken. Komend weekend zijn de handbaldames van S.C. Twist vrij, waarna op zaterdag 4 maart de uitwedstrijd tegen NEA uit Ouderkerk aan de Amstel op het programma staat.