Wie wint de Vlaardingse sportprijs?

05-09-2021 Sport Redactie

Topjudoka Christina Heck was afgelopen jaar één van de winnaars

VLAARDINGEN - Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. Dit gebeurt met de Flip Vethaaktrofee, de sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers, ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Kent u een Vlaardingse sporter, een Vlaardingse sportcoach of een Vlaardings sportteam met een sportieve prestatie? Meld diegene(n) dan aan voor de Flip Vethaaktrofee. De trofee kent vijf categorieën: topsportprestatie, breedtesportprestatie, sociaal-maatschappelijke sportprestatie, buitenlandse sportprestatie en talentprestatie (sport personality).
 

Eerbetoon

Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen mensen inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Het college van burgemeester en wethouders selecteert in januari 2022 uit alle aanmeldingen maximaal 10 sporters, coaches en/of teams. Kent u iemand die de Fip Vethaaktrofee verdient? Meld diegene dan aan via het aanmeldformulier Vlaardingse sportkampioen.
 

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

 


 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date