Wethouder neemt een duik in het water

15-01-2016 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Woensdag 13 januari gingen acht ouders te water van wie de kinderen zwemles krijgen. Daarmee werd een begin gemaakt met een project waarin ook de ouders zwemles krijgen om te leren zwemmen of hun zwemslagen te leren verbeteren.

Wethouder Arnout Hoekstra verrichtte om 17.45 uur de aftrap door zelf een duik te nemen samen met vrijwilligers van de verenigingen. Naast een goede hardloper bleek hij ook over zwemcapaciteiten te beschikken: borstcrawl en rugslag hadden geen geheimen voor de wethouder.

Het project ‘Zwemmen voor ouders van jonge kinderen’ is een initiatief van de Vlaardingse Reddingsbrigade (VRB) en de Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam (ZVVS) in samenwerking met De Kulk en Vlaardingen in Beweging (VIB).

Dit project is ingediend voor een Sportimpuls subsidie en heeft de eindstreep gehaald uit 306 aanvragen waarvan maar een klein deel is gehonoreerd. De verenigingen zijn blij met de belangstelling die er nu al is van ouders en hopen ook na de looptijd van het project, medio 2017, door te kunnen gaan met het aanbieden van zwemmen voor ouders.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date