Wedstrijd Victoria '04 uit gestaakt na dreigende sfeer

• Arie Noordhoek
  • 08-12-2019
VOETBAL – Dit weekend is de uitwedstrijd van Victoria ’04 tegen GLZ Delfshaven gestaakt bij een gelijke stand. De tegenstander van de Vlaardingers maakte na een doelpunt zoveel stennis dat verder spelen onmogelijk werd.

In de eerste helft liet het zich niet aanzien, dat de wedstrijd zou ontsporen. De thuisclub bleek een taaie tegenstander voor Victoria’04, dat niet lekker in het spel kwam. De 1-0 opgelopen achterstand uit een strafschop werd kort voor de rust weggewerkt. In het tweede bedrijf ontwikkelde zich een enerverend duel, waarin de emoties aan de kant van GLZ Delfshaven hoog opliepen, want beslissingen van de scheidsrechter werden zwaar bekritiseerd. De dreigende sfeer deed de scheidsrechter beslissen het duel vroegtijdig te beëindigen.

Vanaf de aftrap lukte het Victoria’04 niet om de wil op te leggen aan de thuisclub. GLZ Delfshaven vocht voor elke meter en maakte het de Vlaardingse formatie knap lastig. Een hoge voorzet zou over alles en iedereen achter het doel van Victoria’04 verdwijnen, doch de scheidsrechter zag in wat duwwerk over en weer een strafschop. De kalktrap werd feilloos benut door GLZ Delfshaven: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 wat meer vat op het spel van de thuisclub. Een inzet tegen de lat van Jur de Visser luidde een offensief van Victoria’04 in. Kort voor de rust werd een vloeiend lopende aanval over veel schijven fraai afgerond door Michael Blok: 1-1.

Na de pauze trachtte Victoria’04 de opgaande lijn voort te zetten en zocht waar mogelijk de aanval. In de omschakeling bleek de thuisclub niet ongevaarlijk. GLZ Delfshaven kwam na 10 minuten toch weer op voorsprong, dankbaar gebruik makend van een te korte terugspeelbal op doelman Jens Valk: 2-1. Inmiddels bleken enkele spelers van GLZ Delfshaven zich enorm te ergeren aan de wijze waarop de scheidsrechter de wedstrijd leidde. Vrijwel elke beslissing van de leidsman werd hevig bekritiseerd, hetgeen de sfeer in en buiten het veld geen goed deed.

Na een afgeslagen hoekschop werd de bal weer voor het doel van GLZ Delfshaven gebracht. Miquel Asmus kopte de bal keihard in, waarna de bal uit de doelmond werd weggewerkt. De scheidsrechter oordeelde echter doelpunt (2-2), want de bal zou de doellijn hebben gepasseerd. Heel GLZ Delfshaven raakte hierdoor over de toeren, hetgeen leidde tot enkele zware overtredingen op spelers van Victoria’04. Na een opstootje laste de scheidsrechter een afkoelingsperiode in. De emoties bleken aan de kant van GLZ Delfshaven zo hoog, dat verder spelen in een vijandige sfeer niet meer mogelijk was.

Het oordeel is aan de KNVB hoe de nog resterende speeltijd (ca. 25 minuten en extra tijd) verder af te handelen.

Opstelling Victoria’04:  Jens Valk, Michael Blok, Osman Unnu, Rémon van Prooijen (60: Lars de Visser), Jordi de Kimpe, Jur de Visser, Miquel Asmus, Gianluca Been, Denzel Asmus, Roy Meerten, Nailey Girigorie.