Wat wordt er verwacht van de Champions League in 2023?

16-12-2022 Sport Ingezonden mededeling

In de afgelopen jaren is voetbalwedden ontzettend populair geworden. Dat zien we bijvoorbeeld alleen al bij het WK van dit jaar. Veel, met name jonge, gokkers besloten de afgelopen weken een gokje te wagen en geld in te zetten op diverse wedstrijden.

Via bet sites in Nederland kun je met een beetje geluk wat bij verdienen met voetbalwedden. Na het WK is de Champions League weer aan de beurt. Wat wordt er zoal verwacht van de Champions League en waar moet je je geld op inzetten?

Champions League: mooiste Europese voetbalwedstrijd voor clubs

Om te beginnen met voetbalwedden op de Champions League is het goed om eerst wat meer te weten over deze wedstrijd. Voor Europese clubs wordt deze League ook wel gezien als de mooiste Europese voetbalcompetitie die er bestaat. Aan de Champions League doen alleen de beste Europese clubs mee die hun plekje hebben vergaard op basis van hun prestaties tijdens nationale wedstrijden. In Nederland gaat de winnaar van de Eredivisie, nu Ajax,  bijvoorbeeld automatisch naar de Champions League en speelt de tweede plaats van de Eredivisie twee voorrondes om eventueel ook geplaatst te worden.

De opzet van de Champions League is gemakkelijk: de competitie start met acht groepen met ieder vier teams. In iedere groep speelt een team twee keer tegen de andere drie teams: een keer uit en een keer thuis. Dat betekent dus dat er zes wedstrijden worden gespeeld voordat het tijd is voor de achtste finales. Daar gaan alleen de twee hoogste teams uit een groep naartoe. De overgebleven teams spelen op basis van knock-out wedstrijden net zo lang tot de finale in juni. In 2023 zal de finale op 10 juni worden gespeeld in Istanbul's Atatürk Olympic Stadion.

Dit zijn de groepen voor de Champions League 2022/2023

Wil je beginnen met voetbalwedden dan is het handig om te weten welke acht groepen er zijn en welke teams er per groep meedoen. De samenstelling per groep voor de Champions League 2022/2023 vind je hieronder:


Groep A = Ajax - Liverpool - Napoli - Rangers FC
Groep B = FC Porto - Atlético Madrid - Bayer Leverkusen - Club Brugge
Groep C = Bayern München - FC Barcelona - Inter Milaan- Viktoria Plzen
Groep D = Eintracht Frankfurt - Tottenham - Sporting CP - Olympique Marseille
Groep E = AC Milan - Chelsea - Salzburg - Dinamo Zagreb
Groep F = Real Madrid - RB Leipzig - Shakhtar Donetsk - Celtic
Groep G = Manchester City - FC Sevilla - Borussia Dortmund - FC Kopenhagen
Groep H = Paris Saint-Germain - Juventus - Benfica - Maccabi Haïfa

Er zullen dus heel wat interessante wedstrijden te bekijken zijn tijdens de aankomende Champions League. Alleen al de poule waar Ajax in zit, is met tegenstanders als Napoli en Liverpool heel spannend. Helaas doet Feyenoord Rotterdam niet mee met de Champions League 2022/2023 dus je zal niet op je favoriete voetbalclub kunnen wedden binnen deze wedstrijd.

Bookmakers verwachten dat deze clubs gaan scoren

Hoewel het nog heel vroeg is om voorspellingen uit te spreken per deelnemende club kun je wel alvast beginnen met voetbalwedden voor deze competitie. Bookmakers van over de hele wereld hebben namelijk al mooi odds geboden op de mogelijke winnaar van de aankomende Champions League. Odds, ook wel quoteringen genoemd, bepalen hoeveel geld je uitgekeerd krijgt wanneer je de weddenschap wint. 

Hierbij geldt: des te hoger de quotering des te kleiner de kans is dat een elftal gaat winnen. Voor de Champions League 2022/2023 hebben bookmakers de volgende quoteringen/odds samengesteld, waarbij ze Manchester City de meeste kans geven om te winnen en Maccabi Haifa de kleinste kans. Neem deze informatie dus mee wanneer je via een bet site gaat gokken:

Manchester City = quotering: 3.75
Liverpool = quotering: 5.80
PSG = quotering: 6.00
Bayern Munich = quotering: 8.00
Real Madrid = quotering: 12.00
Chelsea = quotering: 14.00
Barcelona = quotering: 17.00
Tottenham =  quotering: 22.00
Juventus = quotering: 28.00
Inter Milan = quotering: 34.00
Atlético Madrid = quotering: 36.00
AC Milan = quotering: 41.00
Borussia Dortmund = quotering: 46.00
RB Leipzig = quotering: 55.00
Ajax Amsterdam = quotering: 61.00
FC Sevilla = quotering: 65.00
Napoli = quotering: 65.00
FC Porto = quotering: 110.00
Bayer Leverkusen = quotering: 200.00
Benfica = quotering: 250
Celtic = quotering: 250
Rangers FC = quotering: 250
Olympique Marseille = quotering: 350
Sporting Lissabon = quotering: 400
Club Brugge = quotering: 500
FC Kopenhagen = quotering: 700
Dinamo Zagreb = quotering: 900
FC Shakhtar Donetsk = quotering: 900
FC Viktoria Plzen = quotering: 1000
Maccabi Haifa = quotering: 1500Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date