Warm onthaal sporters Special Olympics

05-07-2016 Sport Redactie

VLAARDINGEN – Als helden werden ze gisteren om 16.00 uur binnengehaald aan de Markt op het stadhuis: de tientallen sporters die op 1, 2 en 3 juli meegedaan hebben aan de Special Olympics in Nijmegen. Locoburgemeester Arnout Hoekstra verwelkomde elke sporter die uit de klassieke Engelse bus stapte persoonlijk met een warm welkom.

De groep sporters was samengesteld uit judoka’s van Judoschool Tino Hoogendijk en een team van voetbalvereniging VFC. Onder hen gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars en anderen die de Vlaardingse eer op de Special Olympics hoog hadden gehouden. Op de oranje shirts die de voetballers aanhadden stond het motto van het team, dat de sfeer weergaf waarmee men op 1 juli naar Nijmegen was afgereisd: “Je wint al als je meedoet”.

De sporters kregen van Arnout Hoekstra een speech waarin hij hen hartelijk bedankte en ook haalde hij de teams naar voren om ze eens extra voor de meegekomen supporters in het zonnetje te zetten. Voor ieder was er ook nog eens een cadeautje van de gemeente.

De mooiste woorden kwamen van gouden medaille winnaar Nick Steenhoek die op de vraag van Arnout Hoekstra over hoe het voelde om een gouden medaille om je nek te hebben het volgende antwoord gaf: ,,Een medaille is een klein iets, ik heb een mooi toernooi gehad en hele leuke wedstrijden en dat ik op pad ben geweest met mensen waar ik het liefst mee rondhang in de hele wereld’’. En daar is niets meer aan toe te voegen.

Bekijk de foto's
Gerelateerd