Volleybalspeeltuin Move4U weer van start!

11-08-2016 Sport Redactie

VOLLEYBAL - Vanaf woensdag 24 augustus a.s. kunnen kinderen van drie tot en met zes jaar wekelijks terecht in de volleybalspeeltuin, op woensdagmiddag om 17.00 uur in sporthal Holy aan de Korhoenlaan in Vlaardingen.

De volleybalspeeltuin is bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met het volleybal. Maar het gaat vooral om plezier te hebben in bewegen (met en zonder bal) en de motoriek meer te ontwikkelen. De volleybalspeeltuin gaat vooraf aan het circulatieminivolleybal (CMV).  

Ervaren trainers verzorgen een leuke les: gevarieerde oefeningen met een bal, klimmen en klauteren, balanceren en vooral veel bewegen. Alle oefeningen worden in spelvorm gegoten, zodat het goed aansluit bij de belevingswereld van deze jonge kinderen. In de speeltuin kunnen ze lekker een uur ravotten met bal, zonder bal, rennen, duwen, slingeren en allerlei andere leuke dingen. 

Het gaat niet om volleyballen maar gewoon om de algemene lichamelijke ontwikkeling van uw kind. Kinderen ontwikkelen zich namelijk heel snel rond deze leeftijd. Daarnaast leren ze met elkaar om te gaan en leren ze hoe met winnen en verliezen om te gaan. Kortom, de speeltuin is speels, actief en heeft de motorische en sociale ontwikkeling van het kind tot doel.  

Bij de jeugdcoordinator van Move4U, Cyntia Roos. Emailadres: jeugd@move4u.info. Per keer kost het 3 euro. Hiervoor mag uw kind een uur komen spelen en krijgt het een gezonde versnapering tussendoor. Uw kind neemt zelf een flesje of bidon water mee. Als het beachvolleybalseizoen start, verplaatst de volleybalspeeltuin zich met mooi weer naar de beachvelden van Move4U.