Vlotbrug en Victoria'04 houden elkaar in evenwicht

• Arie Noordhoek
  • 09-08-2020
VOETBAL - In Hellevoetsluis werkten Vlotbrug en Victoria'04 op een snikheet Sportpark De Kooistee de eerste oefenwedstrijd (van 2 x 35 minuten) van het nieuwe voetbalseizoen af. Ondanks de hitte werd een alleszins redelijk spelniveau behaald door twee gemotiveerde teams. Het basisteam van Victoria’04 kende enkele wijzigen ten opzichte van het vorige seizoen. De Vlaardingse formatie speelde beheerst en liet de thuisploeg het spel in aanvang maken. Bij balverlies van Vlotbrug schakelde Victoria'04 snel om naar de aanval. Na weer een lange dieptepas op Michael Blok werd Denzel Asmus bereikt, die beheerst afrondde: 0-1. Tot aan de rust kwam er verandering in de tussenstand ondanks enkele gevaarlijke momenten voor beide doelen.

Na de pauze werden enkele wisselingen aangebracht, maar Victoria’04 behield de het beste van het spel.  Een overtreding binnen de zestien leverde Victoria’04 een strafschop op, die beheerst werd afgerond door Nailey Girigorie. Echter de scheidsrechter oordeelde anders, want keurde de treffer meteen af wegens te vroeg inlopen van een Victoria’04-speler. Na afloop gaf de leidsman sportieftoe zich te hebben vergist, want de penalty had in dat geval opnieuw moeten worden genomen.

Kennelijk raakte Victoria'04 hiervan van slag, de concentratie schoot even te kort. Vlotbrug profiteerde kort achter elkaar door gebruik te maken van ruimte in de laatste lijn van de bezoekers. Binnen vijf minuten werd de stand op 2-1 gezet. Maar Victoria’04 blijkt wederom over veerkracht te beschikken. Goaltjesdief Nailey Girigorie zag eerste een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna reageerde Nailey op een goed genomen vrije trap door Lars de Visser attent door de bal beheerst in het netje te deponeren om de eindstand op 2-2 te bepalen.

Een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams, ondanks de tropische omstandigheden.