Vlaardingse sportkampioenen verrast met Flip Vethaaktrofee

02-02-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers verrast deze dagen Vlaardingse sporters met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar vier keer uitgereikt. Vandaag ging de eer naar Ben Hoogwerf, hoofdtrainer bij DVO’32, die de eerste van de vier trofeeën uitgereikt kreeg van wethouder Bikkers. Het 1e team van DVO'32 speelde vandaag een thuiswedstrijd. De wethouder kwam aan het einde van de wedstrijd kijken en huldigde na afloop hoofdtrainer Ben Hoogwerf.

Ben Hoogwerf heeft de Flip Vethaaktrofee gekregen in de categorie Sociaal-maatschappelijke sportprestatie. Ben is sinds 2015 verbonden aan DVO'32 als hoofdtrainer van het selectieteam. Naast zijn functie als trainer heeft hij zich maatschappelijk ingezet voor de vereniging. Hij heeft de vereniging positief op de kaart gezet. DVO'32 is als vereniging stevig verankerd in de wijk.


Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.


Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date