Categorieën

Service

Vlaardings Sportfeest een groot succes

Vlaardings Sportfeest een groot succes
Sport

Vlaardings Sportfeest een groot succes

  • Redactie
  • 24-08-2022
  • Sport
Vlaardings Sportfeest een groot succes
VLAARDINGEN - Het was een drukte van jewelste afgelopen vrijdag tijdens het Vlaardings Sportfeest. Het sportfestijn trok meer dan 200 kinderen die onder begeleiding van hun ouders/ verzorgers of opa en oma verschillende sporten konden uitproberen in en rondom de Polderpoort Vlaardingen. 

Divers sportaanbod

Kinderen van drie tot en met acht jaar konden spelenderwijs kennis maken met twaalf verschillende sporten en sportaanbieders: voetbal met SV CWO, kickboksen met Fighting4all, handbal met SC Twist, turnen met Dynamiek, judo met Kai Judo, honkbal/softbal met SC Vlaardingen Holy, dans met Goya Dance, tennis met VLTC, padel met Padel Rotterdam, hockey met VMHC Pollux, skeeleren met DVIJC en survival bij Adventure Vlaardingen. Verder was er voor kinderen met en zonder beperking een rolstoelclinic in Het Klauterwoud onder begeleiding van K-J Projects. En tot slot mochten de deelnemers nog even oefenen met boogschieten bij Adventure Vlaardingen. 

Tevreden

De sportaanbieders konden hun aanbod tijdens het Vlaardings Sportfeest promoten onder de jonge doelgroep. Wanneer sporten op jonge leeftijd al vanzelfsprekend is in het dagelijks leven van het kind, is de kans groter dat zij deze actieve leefstijl ook op latere leeftijd behouden. Niet voor niets wordt gezegd: ‘jong geleerd is oud gedaan!’ Zo vertelde een aanwezige sportaanbieder: ,,Het was super goed geregeld en hierdoor hebben we veel kinderen kennis kunnen laten maken met onze sport.'' 

En ook de bezoekers hebben het naar hun zin gehad. Hier en daar werd er zelfs al een voorkeur voor een sport uitgesproken en nodigden de sportaanbieders de kinderen uit voor (gratis) vervolgaanbod. ,,Mijn kind heeft nieuwe inspiratie opgedaan'', gaf een ouder aan. 

De rol van Vlaardingen in Beweging als beweegmakelaar, het verbinden van sportvraag en -aanbod, kwam vandaag heel goed tot zijn recht! Annemarie Meijers, Buurtsportcoach Gezondheid bij Vlaardingen in Beweging, is erg tevreden over de dag: ,,Het was heel mooi om alle enthousiaste gezichten van zowel de verenigingen als kinderen en ouders te zien!'' 

Ben in Beweging

Met het Vlaardings Sportfeest viert mascotte Ben in Beweging zijn verjaardag. Ben staat voor hét Vlaardingse sportieve jongetje dat alle sporten leuk vindt. Van hockey tot turnen en van voetbal tot survivallen: alles wil hij een keer proberen! De kinderen kunnen zich identificeren met het vrolijke, sportieve jongetje. Daardoor zullen zij net als Ben sneller in beweging komen!