Vlaardinger wint EK voetbal met Nederlands elftal O17

19-05-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN/DUBLIN - Het Nederlands elftal O17 is zondag Europees kampioen geworden. In de finale in Dublin werden de leeftijdsgenoten uit Italië met 4-2 verslagen. Aan de overwinning zat nog een Vlaardings tintje, en een heel belangrijke: Oud CWO-pupil Ian Maatsen speelde mee en scoorde ook! Ian is zoon van CWO VoetbalsGoaltrainer Edward Maatsen, en speelt bij Chelsea.

Bij rust was het al 3-0 en dat was niet geflatteerd. Italië kreeg geen grip op het vroeg storende en goed combinerende  Oranje. Hansen en Bannis scoorden uit de rebound, Maatsen maakte op slag van rust met een wegdraaiend schot de derde. In de tweede helft beet Italië feller  van zich af. Oranje moest terug en na de 3-1 van Colombo wankelde het zelfs. Maar Ünüvar zorgde via een Italiaans been voor de beslissing:4-1.Kort voor tijd deed Colombo ook nog iets terug.

In 2018 werd Oranje O17 óók al Europees kampioen en ook toen wist het team van bondscoaches Kees van Wonderen en Peter van der Veen Italië te verslaan in de eindstrijd. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date