Vlaardinger Sander van Loenen naar het NK Judo

31-03-2019 Sport Redactie

JUDO - Aanstaande zaterdag 6 april zal de Vlaardingse judoka Sander van Loenen namens judovereniging Kai uitkomen op het NK-judo in Leek, Groningen. Daar zal hij strijden in de gewichtscategorie -55 kg.

Sander plaatste zich 19 maart voor dit NK via een indrukwekkende zegereeks op de Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Dordrecht. Daar moest hij uiteindelijk pas in de finale zijn meerdere erkennen in de drie jaar oudere Dweezil Schoonen uit Hoogvliet. Zijn overwinningen zijn extra bijzonder, omdat Sander, elf jaar oud, zaterdag de jongste deelnemer zal zijn.

Sander judoot al sinds zijn jeugd voor judovereniging Kai. Na een kort uitstapje bij een Schiedamse sportschool is hij een jaar geleden teruggekeerd bij zijn oude club. Sindsdien is hij op technisch vlak weer enorm vooruit gegaan. Naast judo traint hij ook bij MMA Vlaardingen. Daar werkt hij fanatiek aan zijn kracht en uithoudingsvermogen.

De afgelopen weken heeft Sander keihard gewerkt om helemaal fit te zijn voor het NK. De laatste puntjes zijn op de i gezet en hij reist dan ook vol vertrouwen af naar Groningen. Voorlopig blijft hij met veel plezier judoën maar uiteindelijk droomt hij van een succesvolle MMA-carrière.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date