Vlaardinger klaar voor tweede Bellator partij

23-05-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN/LONDEN - Dit weekend zal Vlaardinger Costello van Steenis zijn tweede professionele partij vechten op Bellator (toernooinummer) 200. Bij zijn eerste partij in oktober 2017 had van Steenis minder dan drie minuten nodig om Steven Skrzat af te laten tikken. 

In een mixed martial arts (MMA) partij neemt hij het op tegen Kevin Fryer. Mixed martial arts (Engels voor: gemengde gevechtskunsten), meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (en vechtsporten) zoals worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

Bellator MMA (voorheen Bellator Fighting Championships) is de op één na grootste MMA-organisatie ter wereld. Bellator onderscheidt zich van andere organisaties door veelvuldig gebruik van toernooien in elke gewichtsklasse, verdeeld over seizoenen. De wedstrijden en toernooien zijn in Nederland te volgen op de zender “Spike”.

Costello van Steenis traint bij MMA Vlaardingen onder leiding van Ricardo Wondel. In de zomer van 2017 heeft Costello getekend bij de organisatie van Bellator.

Bellator 200 kijk je op zaterdag 26 mei vanaf 21:30 op Spike TV.

 

Gerelateerd