Vlaardinger Danny van Haaften wint NK Survivalrun in Doorn

25-11-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Zondag 24 november stond in het teken van het Nederlandse Kampioenschap Survivalrun in de categorie NPSB 13 kilometer individueel. De plannen voor deelname aan het NK werden al eerder gemaakt. Namelijk in Deest waar Danny van Haaften in dezelfde categorie ook de eerste plaats wist te bemachtigen. De NPSB (sportbond) is een categorie waarin survival atleten werkzaam bij de overheid kunnen deelnemen.

Danny had een plan van aanpak gemaakt voor zijn deelname aan het NK maar tijdens de eerste kilometers kon dat plan al overboord. Het looptempo lag behoorlijk hoog en Danny moest alle zeilen bijzetten. ,,In de eerste kilometers waren er weinig tot geen hindernissen en alles wat ik dacht was: 'ik moet bij de groep blijven als ik iets wil betekenen in de uitslag'.''

Na een aantal kilometers en hindernissen werd de kopgroep enigszins bepaald en Danny liep op de tweede positie. Het looptempo van de kopman was iets hoger maar dat verschil kon Danny tijdens de hindernissen goed maken. Halverwege de wedstrijd kwam er een kleine voorsprong waarna Danny het tempo iets ging verhogen. Hij won daarmee het Nederlandse Kampioenschap in  een tijd van 01.44.18.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date