Victoria’04 wint van titelkandidaat

• Arie Noordhoek
  • 26-11-2017
VOETBAL - Victoria’04 heeft dit weekend goede zaken gedaan door in Rotterdam titelkandidaat HWD met 1-3 te verslaan. De Vlaardingse formatie bleek slagvaardiger dan de thuisclub in het benutten van de kansen. HWD had het vaakst balbezit, maar verzuimde de achterste linie gesloten te houden. Victoria’04 profiteerde van de verdedigingsfouten.

In het begin bleek HWD van zins te zijn de nederlaag van vorige week tegen CION ongedaan te maken door Victoria’04 krachtig te bestrijden. Victoria’04 liet HWD het spel maken en zocht waar mogelijk de tegenaanval over de vleugels. De Vlaardingse formatie opende de score vrij snel. Na ruim 5 minuten spelen werd met een lange bal Kevin van der Meijs bereikt, die al glijdend de bal fraai in de bovenhoek deponeerde: 0-1. HWD ging vol op de tegenaanval en zette Victoria’04 vast op de eigen helft. Keer op keer wist Victoria’04 het antwoord op het te doorzichtige spel van HWD.

Door het uitvallen van Jacco Hokke (lies) en Sofian Muuren (knie) moest de formatie van Victoria’04 binnen 20 minuten omgezet worden. De personele wijzigingen gaven geen ander spelbeeld te zien. HWD knokte voor elke meter en Victoria’04 wachtte behoedzaam af. Na een half uur spelen kreeg Victoria’04 een vrije trap te nemen. Vanaf 25 meter belastte Jur de Visser zich hiermee. Zijn doelgerichte schot sloeg via de stuit als een bom in: 0-2. Vlak voor de rust kreeg invaller Gürhan Tüzemen een dot van een kans om Victoria’04 op fluweel te zetten, maar zijn slappe inzet werd van de doellijn geplukt.

Na de rust drong HWD nog sterker aan. In de omschakeling wist Victoria’04 enkele venijnige plaagstoten te plaatsen. Donny van Balen kreeg de beste kans om de score uit te breiden. Zijn kopbal werd op het laatste moment uit het doel weggewerkt. Victoria’04 had het geluk aan haar zijde, toen een schot tegen de paal belandde. In de 70ste minuut wist HWD dan toch de aansluitingstreffer te scoren. Na een misverstand in de Vlaardingse defensie kon een aanvaller van HWD alleen doorgaan op doelman Bob Kloppenburg. De doelman van Victoria’04 stuitte de speler van HWD onreglementair. De penalty werd feilloos benut (1-2).

Victoria’04 moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. In de 40ste minuut werd Raymon Lingen op de rechtervleugel met een lange bal bereikt, die vervolgens de rust bewaarde om met een pass op maat Jim Don te bedienen, die hard en droog uithaalde en doel trof: 1-3. In de slotfase zag het moe gestreden HWD geen kans om Victoria’04 van de winst af te houden. Een mooie overwinning voor de Vlaardingers.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van Rooijen, Kevin van der Meijs (85: Dilan Ali), Bob Planken, Jacco Hokke (30: Gürhan Tüzemen), Peter de Klein, Oscar Knecht, Jur de Visser, Raymon Lingen, Donny van Balen, Sofian Muuren (15: Jim Don).