Victoria’04 opnieuw puntloos

• 06-11-2016
VOETBAL - In Rotterdam speelde Victoria’04 een goede eerste helft, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Spartaan’20 kreeg vleugels na de gelijkmaker en kreeg loon naar werken door een kwartier voor tijd de winnende 2-1 aan te tekenen.

Op het sfeerloze veld van Spartaan’20 (weinig publiek, laat aanvangstijdstip, matig kunstlicht, regen en wind) wist Victoria’04 in de eerste helft goed tegenspel te bieden aan de aanvallend spelende thuisclub. In de omschakeling werd de Vlaardingse aanval keer op keer gevoed, waardoor er een open wedstrijd ontstond. Verdedigend hield Victoria’04 knap stand, waardoor Spartaan’20 nauwelijks kansen kreeg. Na een half uur spelen gaf Jur de Visser een steekbal op de sprintende Alexson Robert, die vervolgens de bal onder de doelman van Spartaan’20 schoof: 0-1. Victoria’04 stond toe, dat Spartaan’20 het spel maakte en loerde op een mogelijkheid voor een snelle counter. Tot de rust zag Spartaan’20 geen kans om de achterstand weg te werken.

In de tweede helft kreeg Spartaan’20 steeds meer vat op het spel van de Vlaardingse formatie. Victoria’04 kwam slechts sporadisch voor het doel van de thuisclub en moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Na een uur spelen trok Spartaan’20 de stand gelijk. Een makkelijk gegeven vrije trap werd feilloos achter doelman Michel Zuur geschoten: 1-1. Deze treffer gaf Spartaan’20 vleugels. De ploeg nam alle risico’s op jacht naar een overwinning.

Een kwartier voor tijd leidde een hard schot een scrimmage in voor het doel van Victoria’04. In de rebound werd de bal keihard ingeschoten: 2-1. Buitenspel of niet de treffer werd goedgekeurd. In de slotfase kwam Victoria’04 een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Spartaan’20. Schoten van Rick Pleijsier en Raymon Lingen werden door de doelman gekeerd. Peter de Klein was tot twee keer toe met kopballen dicht bij de gelijkmaker, maar zijn doelpogingen gingen over de lat.

Kort voor tijd dacht Victoria’04 de 2-2 te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde anders, omdat Raymon Lingen dat in buitenspel[positie deed. Teleurgesteld moest Victoria’04 huiswaarts keren. De pech van een staartclub achtervolgt Victoria’04 nu enkele weken. Het wordt tijd voor de ommekeer.